Varená ryba na ruský spôsob
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
ryba
2
ks
mrkva
5
ks
paradajka
4
ks
uhorka
2
PL
maslo
3
ks
bobkový list
1
KL
cukor
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
postup
1.
Rybu očistíme, vypitveme, starostlivo umyjeme a prekrojíme na polovicu. Vložíme ich do nádoby na varenie rýb a zalejeme 1,5 l posolenej vody, necháme zovrieť a pomaly varíme na priamom ohni asi 25 minút.
2.
Mrkvu očistíme, umyjeme, pokrájame na rezančeky a opražíme na 1 polievkovej lyžičke maska asi 5 minút. Vyberieme, necháme odkvapkať, zalejeme troškou vody a varíme asi 10 minút.
3.
Paradajky sparíme, ošúpeme. vyberieme semená, pokrájame na malé kúsky a dusíme asi 6 až 7 minút na zvyšku masla, potom ich pretrieme cez sitko.
4.
Uhorky olúpeme, vyberieme semená a pokrájame na plátky. Zalejeme malým množstvom vody a varíme asi 15 minút.
5.
Uvarenú zeleninu zalejeme 500 ml bujónu, v ktroom sa varila ryba. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a cukrom. Takto získanú šťavu vymiešame.
6.
Rybu položíme na tanier, polejeme šťavou a podávame ozdobenú.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.