Pridať recept

Domáci kečup

ingrediencie

3 kg
paradajka
10 ks
cibuľa
10 ks
červená paprika
4 strúčiky
cesnaku
100 ml
ocot
150 g
kryštálový cukor
50 g
soľ
6 ks
bobkový list
trochu
zemiakový škrob

postup

1.
Pomelieme cibuľu a papriku, na malé kúsky nakrájame paradajky, pridáme všetky ostatné suroviny okrem zemiakového škrobu a rozvaríme na kašu.
 
2.
Masu rozmixujeme ponorným mixérom, prepasírujeme cez sitko, dáme opäť variť a zahustíme zemiakovým škrobom, ktorý sme vymiešali v troške vody. Ešte teplé nalejeme do zaváraninových pohárov a sterilizujeme na 90°C asi pol hodinu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Plastic container with tomato ketchup sauce with raw tomatoes on kitchen stone background.
Aj vy dávate kečup do chladničky? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Kečup a horčica sú potraviny, ktoré v lete používame veľmi často. Veď čo by to bolo za grilovačku...
Kečup
Kečup – obľúbený produkt pripravený z paradajok
Kečup tak ako ho poznáme dnes vznikol s najväčšou pravdepodobnosťou v Ázii. Už Číňania pred 350 rokmi...
Nevyhadzujte takmer prázdne poháre od horčice, ani nevylievajte uhorkový nálev. Všetko sa dá chutne zužitkovať!
Nevyhadzujte takmer prázdne poháre od horčice, ani nevylievajte uhorkový nálev. Všetko sa dá chutne zužitkovať!
Predtým než vyseparujete pohár s poslednými zvyškami horčice, fľašu od kečupu či paradajkovej omáčky alebo...
Ako uchovať paradajky na zimu?
Ako uchovať paradajky na zimu? Inšpirujte sa týmito receptami na domáci kečup, pretlak, omáčku i šalát
Vôňa paradajok nám pripomína slnečné leto, keď sme si pochutnávali na rôznych šalátoch a pochúťkach...
Domáci kečup bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Pripravte si domáci kečup z čerstvých paradajok: Bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Každý, kto ochutnal domáce produkty z vlastnoručne dopestovaných alebo farmárskych paradajok vie, že ich chuť...