Černicový džem
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
ml
voda
600
g
cukor
1
kg
černice
podľa chuti
mletá škorica
podľa chuti
mleté klinčeky
postup
1.
Černice dobre prepláchneme. Podlejeme troškou vody a privedieme k varu. Varím tak dlho, až kým celkom nezmäknú. Následne ich prepasírujeme a potom pridáme cukor, klinčeky a škoricu.
2.
Zľahka varíme, až kým sa voda neodparí a černice nezhustnú. Džemom plníme poháre. Môžeme použiť ako na plnenie buchiet alebo palaciniek.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.