Neapolský cestovinový šalát
2
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
cestoviny
2
ks
žltá paprika
100
g
šunkový nárez
1
ks
paradajka
1
strúčik
cesnaku
1
ks
pór
1
PL
biely vínny ocot
2
PL
olivový olej
štipiek
soľ
šálok
mleté čierne korenie
1
KL
čerstvá bazalka
postup
Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Necháme odkvapkať a presypeme do misy. Papriku umyjeme, očistíme a spolu so šunkovým nárezom pokrájame na rezance. Pór pokrájame na kolieska a paradajku na menšie kúsky. Pridáme k cestovine a zmiešame. Pretlačený cesnak, olej, ocot, korenie, soľ vyšľaháme a vlejeme do šalátu. Zľahka premiešame, posypeme posekanou bazalkou a necháme niekoľko hodín na chladnom mieste.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.