Rizoto s hľuzovkami
4
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
strednozrnná ryža
1
ks
cibuľa
40
g
maslo
1/2
pohár
suché biele víno
1
liter
zeleninový vývar
4
PL
smotana
60
g
strúhaný parmezán
20
g
hľuzovka
trochu
olej evo
postup
1.
Na oleji s polovicou masla necháme zosklovatieť najemno nasekanú cibuľu. Pridáme strednozrnnú ryžu (semifino vialone nano) a krátko pražíme na vyššom ohni. Dolejeme víno a necháme odpariť, potom zalejeme niekoľkými naberačkami zeleninového vývaru, necháme vsiaknuť a znovu pridáme.
2.
Ryžu dusíme za stáleho miešania. Asi po 18-20 minútach, keď je ryža al dente, ale zároveň all´onda- teda pri miešaní sa prevaľuje, ju stiahneme z ohňa. Pridáme zvyšok masla, podľa chuti smotanu a syr. Dobre premiešame. Necháme chvíľu odležať.
3.
Rizoto naservírujeme na taniere. Hľuzovky dobre očistíme kefkou a nastrúhame ich na strúhadle na hľuzovky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.