FOTORECEPT: Jednoduchý jahodový koláč
8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
vajce
70
g
cukor hnedý trstinový
1/2
balíček
vanilkový cukor
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
250
g
kyslá smotana
110
g
polohrubá múka
1
PL
kakao
podľa chuti
jahody
postup
1.
Vyšľaháme celé vajce s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridáme kyslú smotanu a múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a kakao. Premiešame a cesto dáme do olejom vymastenej okrúhlej formy, použila som formu s priemerom 24cm.
Pridáme jahody (ja som dala mrazené)
2.
Cesto dáme do vyhriatej rúry a pečieme (pri plynovej, tretí stupeň) tých 40 minút (skúšame potom špajdlou, ak sa cesto neprilepí, je upečené) Necháme dobre vychladnúť.
3.
Keďže je práve sezóna jahôd, tak môžete dať aj čerstvé (milujem jahody)
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.