Pridať recept

Morka na hruškách

ingrediencie

1 ks
morka
6 ks
hrušky
200 ml
biele víno
3 PL
maslo
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Rozštvrtíme hrušky a zbavíme ich jadrovníkov, ale neošúpeme ich a zašijeme ich morke do brušnej dutiny. So soľou. mletým čiernym korením premiešame maslo a potrieme ním morku zo všetkých strán.
 
2.
Vo vyhriatej rúre najskôr morku prudko zapečieme, potom teplotu znížime, podlejeme troškou vody aj s časťou vína a dusíme za občasného podlievania, prikryté asi hodinu. Odkryjeme morku a pomaly pečieme za častého prelievania šťavou, ktorá sa vypiekla. Pečieme asi ďalšiu hodinu aj dlhšie v závislosti od veľkosti morky. Taktiež môžeme pod morku umiestniť aj nádobu s 250 ml vody, aby sa nepripaľovala.
3.
Ak je to potrebné môžeme vypečenú šťavu zriediť s troškou vody a zvyšným vínom a necháme zovrieť. Ako prílohu môžeme servírovať zemiaky alebo ryžu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať