Morka na hruškách
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
morka
6
ks
hrušky
200
ml
biele víno
3
PL
maslo
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Rozštvrtíme hrušky a zbavíme ich jadrovníkov, ale neošúpeme ich a zašijeme ich morke do brušnej dutiny. So soľou. mletým čiernym korením premiešame maslo a potrieme ním morku zo všetkých strán.
2.
Vo vyhriatej rúre najskôr morku prudko zapečieme, potom teplotu znížime, podlejeme troškou vody aj s časťou vína a dusíme za občasného podlievania, prikryté asi hodinu. Odkryjeme morku a pomaly pečieme za častého prelievania šťavou, ktorá sa vypiekla. Pečieme asi ďalšiu hodinu aj dlhšie v závislosti od veľkosti morky. Taktiež môžeme pod morku umiestniť aj nádobu s 250 ml vody, aby sa nepripaľovala.
3.
Ak je to potrebné môžeme vypečenú šťavu zriediť s troškou vody a zvyšným vínom a necháme zovrieť. Ako prílohu môžeme servírovať zemiaky alebo ryžu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.