Zatvorený marhuľový koláč
6
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
hladká múka
60
g
práškový cukor
100
g
maslo
1
ks
žĺtok
1
PL
smotana
500
g
marhuľa
150
g
kryštálový cukor
podľa chuti
vanilkový cukor
postup
Z múky, cukru, masla, žĺtka, smotany vypracujeme na doske vláčne cesto, ktoré necháme v chlade asi hodinu odpočívať. Odpočinuté cesto natenko rozvaľkáme, dáme na plech a v dobre vyhriatej rúre napoly upečieme. Potom ho niekoľkokrát popicháme vidličkou, poukladáme naň polovičky marhúľ a hojne ich pocukrujeme. Celý koláč prikryjeme druhým cestom a v dobre vyhriatej rúre dopečieme doružova. Upečený posypeme vanilkovým cukrom.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.