Babičkina hríbová polievka
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
hríby
3
ks
zemiaky
1
ks
cibuľa
1
ks
mrkva
masť
hladká múka
červená mletá paprika
hrubá múka
vajce
kyslá pochúťková smotana
rasca
soľ
petržlenová vňať
postup
Na masti s trochou červenej papriky opražíme cibuľku, zahustíme múkou a zalejeme studenou vodou. Pridáme nakrájané huby, mrkvu, zemiaky a varíme. Pripravíme si mrveničku - z vajca, hrubej múky a soli urobíme hmotu, ktorú postrúhame do polievky. Všetko uvaríme domäkka, dochutíme rascou, soľou, petržlenovou vňaťou a pred podávaním vložíme do polievky lyžicu kyslej smotany. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.