Pridať recept

Hrušky na víne

2
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
hrušky
200 g
cukor
200 ml
biele víno
200 ml
voda
1 ks
citrón
2 ks
badián
1 ks
škorica
5 ks
klinčeky
1/2 balíček
vanilkový puding
300 ml
mlieko
100 g
cukor
1 balíček
vanilínový cukor

postup

1.
Polovicu cukru nasypeme do hrnca a zahrievame, kým nezačne karamelizovať. Potom doň vlejeme vodu, víno, zamiešame a odstavíme z ohňa. Pridáme badián, škoricu a klinčeky.
 
2.
Pridáme šťavu z polovice citróna, druhú polovicu nakrájame aj s kôrou na kolieska. Hrušky očistíme, ošúpeme a vložíme do nálevu na hodinu. Po hodine prisypeme zvyšok cukru a varíme, kým hrušky nezmäknú.
3.
Z pudingového prášku, cukru a mlieka uvaríme puding, za stáleho miešania varíme, kým krém nestuhne. Do krému potom pridáme šťavu z citróna a polievame uvarené hrušky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať