FOTORECEPT: Zapekané šampiňóny s bryndzou
6
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
25
ks
šampiňóny čerstvé
150
g
dusená šunka
150
g
údený syr
250
g
bryndza
2
ks
žĺtok
1
ks
cibuľa
1
zväzok
pažitka
150
g
prerastená slanina
1
PL
bravčová masť
2
štipky
soľ
3
štipky
mleté čierne korenie
2
strúčiky
cesnaku
2
štipky
mletá červená paprika
50
g
maslo
postup
1.
Väčšie čerstvé šampinóny umyjeme, nožičku odrežeme, trošku posolíme. Do klobúčika vložíme zložené koliesko šunky, lyžičkou naplníme bryndzovú zmes, posypeme nastrúhaným syrom, na vrch položíme kúsok masla.
2.
Brydzová zmes - pokrájame na drobnúčko cibuľu, slaninu, cesnak, na panvicu dáme troška masti, orestujeme a necháme vychladnúť. Bryndzu, nakrájanú pažítku , korenie, mletú papriku, žĺtka vymiešame a pridáme zmes z panvice, všetko spolu premiešame. Zapekaciu misu vymastíme masťou poukladáme šampiňóny a dáme do vyhriatej rúry zapiecť na 20min.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
avodamok
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.