Sladký pohár
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
Mascarpone
1
balíček
vanilínový cukor
6
PL
práškový cukor
125
ml
biele víno
1
ks
citrónová šťava
3
ks
jablko
1
PL
hrozienka
postup
1.
V miske vymiešame 250 g mascarpone alebo kyslej smotany spolu s 250 g jemného nízkotučného tvarohu, 200 g podusenej jablkovej dužiny, potom pridáme ešte 1/2 ČL mletej škorice, 1 balíček vanilínového cukru a 30 g práškového cukru.
2.
Dve jablká rozštvrtíme, vyberieme jadrovníky, dužinu nakrájame na kocky a v miske premiešame spolu s 300 g podusenej jablkovej dužiny a 1 PL citrónovej šťavy. Do vrecka vložíme 10 keksíkov a jemne ich rozlámeme.
3.
Do 8 menších pohárov rozdelíme polovicu jablkovej zmesi, navrch nasypeme polovicu rozmrvených keksíkov a nakoniec pridáme polovicu tvarohovej zmesi. Postup zopakujeme a poháre vložíme na hodinu do chladničky stuhnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.