Jablková polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
jablko
250
ml
voda
2
PL
hrozienka
150
ml
biele víno
100
g
sendvič
50
g
cukor
štipiek
škorica
postup
1.
Prepláchneme hrozienka, ponoríme ich do vína a krátko povaríme. Ošúpeme jablká a odstránime jadrovníky. Jablká nakrájame na kocky a zalejeme ich vodou, aby nezhnedli. Pridáme cukor alebo použijeme 2 PL medu, rozdrobený sendvič a škoricu. Dusíme pomaly domäkka, rozmixujeme a prelisujeme cez sitko.
2.
Do polievky pridáme hrozienka spolu s vínom a necháme ju vychladiť. V prípade, že je príliš hustá môžeme ju zriediť vínom alebo vodou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.