Čerešňové bublaninky
8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
čerešne
200
g
maslo
150
g
cukor
štipiek
soľ
1
balíček
vanilkový cukor
1
KL
citrónová kôra
1
PL
čerešňovica
4
ks
vajce
270
g
hladká múka
1
KL
kypriaci prášok
postup
1.
Čerešne opláchneme, zbavíme stopiek, vykôstkujeme a necháme odkvapkať na cedidle. Rúru predhrejeme na 180°C. Papierové košíčky vložíme do jamiek na plechu.
2.
Maslo s cukrom, vanilkovým cukrom, soľou, citrónovou kôrou a čerešňovicou vyšľaháme elektrický ručným šľahačom dopenista.
3.
Postupne pridávame vajcia, 250 g múky zmiešame s kypriacim práškom, preosejeme na krém a primiešame. Zvyšnú múku dáme na hlboký tanier a suché, dobre odkvapkané čerešne v nej obalíme.
4.
Čerešne dáme na cesto a veľmi opatrne vmiešame. Papierové košíčky naplníme dvoma lyžičkami do dvoch tretín.
5.
Tortičky pečieme v predhriatej rúre 20-25 minút dozlatista. Plechy dáme na drôtenú mriežku a tortičky necháme vychladnúť. Podávame, pokiaľ je to možné, čerstvé a s napoly vyšľahanou smotanou podľa chuti.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.