Pridať recept

Jesenný kotlík

ingrediencie

60 dkg
bravčové stehno
20 dkg
hlávková kapusta
2 ks
cibuľa
2 ks
žltá paprika
2 PL
olej
2 PL
vegeta
1 PL
solamyl
1 PL
voda

postup

1.
Mäso nakrájame na plátky asi 0,5 cm hrubé, ktoré potom nakrájame na pásiky široké 0,5 cm. Mäso posypeme vegetou, pokvapkáme olejom, postláčame a necháme v chladničke odležať asi 30 minút.
 
2.
Medzitým pripravíme zeleninu. Kapustu nakrájame na hrubšie pásiky a sparíme vriacou vodou. Cibuľu nakrájame na tenké kolieska a papriku nakrájame na rezančeky.
3.
Do vymastenej a rozohriatej nádoby dáme mäso a restujeme po dobu 5 - 7 minút. Potom mäso zhrnieme na steny panvice, na dno dáme asi 1 - 2 lyžice oleja, pridáme cibuľu a necháme ju dusiť.
4.
Potom prihrnieme mäso, pridáme sparenú kapustu, papriku, dosolíme, zamiešame, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 7 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...