Torta na Veľkú noc
6
porcií
135
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
4
ks
vajce
260
g
práškový cukor
8
PL
voda teplá
10
PL
olej
260
g
hladká múka
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
podľa chuti
kakao
Plnka
1/2
dl
mlieko
1
PL
hladká múka
1
ks
vajce
1
ks
vaječný žĺtok
60
g
práškový cukor
2
PL
kakao
180
g
Hera
60
g
cukor
1
balíček
vanilkový cukor
postup
1.
Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme teplú vodu a olej. Striedavo vmiešame múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Upečieme na plechu vymastenom tukom a múkou.
2.
Z tvrdého papiera si vystrihneme šablonu zajačika a vykrojíme 3 – 4 pláty z vychladnutého cesta. Plníme plnkou, na jeden plát natrieme aj kyslastý džem. Vrch a boky potrieme plnkou a polejeme čokoládou. Po stuhnutí čokolády zdobíme vrecúškom naplneným vymiešaným preosiatym práškovým cukrom s bielkom.
3.
Plnka: Cukor, múku a kakao zmiešame, na to nalejeme mlieko s vajcom a žltkom. Varíme za stáleho habarkovania vo vodnom kúpeli až do zhustnutia. Potom vychladíme a pridávame po malých dávkach do dobre vymiešaného masla s cukrom a vanilkovým cukrom. Z odrezkov cesta môžeme urobiť guľky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.