Obrátený hruškový koláč
8
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
hrušky
150
g
cukor
1
KL
citrónová šťava
120
g
maslo
2
KL
pomarančová kôra
štipiek
soľ
2
ks
vajce
180
g
polohrubá múka
1
KL
kypriaci prášok
1
PL
mlieko
trochu
maslo na vymastenie
postup
1.
Rúru predhrejeme na 180°C. Boky otváracej tortovej formy potrieme tukom, dno vyložíme papierom na pečenie.
2.
Hrušky ošúpeme, rozpolíme a odstránime jadrovníky.
3.
V panvici s hrubým dnom na miernom ohni necháme skaramelizovať 50 g cukru s citrónovou šťavou. Karamel vlejeme do formy.
4.
Hrušky poukladáme prerezanou plochou do karamelu na dne formy.
5.
V mise vymiešame na svetlý krém maslo so zvyšným cukrom, pomarančovou kôrou a soľou. Po jednom vmiešame vajcia.
6.
Na krém preosejeme múku s kypriacim práškom a všetko premiešame. Zároveň pridávame mlieko, kým cesto ľahko nesteká z varešky.
7.
Cesto nalejeme na hrušky vo forme a povrch vyhladíme. Pečieme v predhriatej rúre 50-60 minút. Ak cesto začne na povrchu príliš tmavnúť, prikryjeme ho alobalom.
8.
Koláč vyberieme z rúry a necháme chladnúť vo forme asi 10 minút. Potom ho opatrne vyklopíme na rovnú misu a podávame ešte horúci. Ku koláču môžeme podávať šľahačku alebo jemne osladený tvaroh.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.