Jablkové pité
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
100
g
práškový cukor
200
g
polohrubá múka
200
g
hladká múka
200
g
maslo
2
ks
vajce
1
PL
mlieko
1
balíček
vanilkový cukor
1
balíček
prášok do pečiva
1
PL
citrónová kôra
Plnka
50
g
kryštálový cukor
1
KL
mletá škorica
2
KL
vanilkový cukor
1
kg
jablko
postup
1.
Cesto: V miske poriadne premiešame múku, prášok do pečiva, vanilkový a práškový cukor a citrónovú kôru. Potom pridáme vajcia, mlieko, zmäknuté maslo a zo všetkých surovín spracujeme cesto, ktoré musí byť celkom hladké. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme ho na pol hodinu do chladničky.
2.
Plnka: Očistíme jablká, postrúhame ich a zmiešame so všetkými uvedenými surovinami, ktoré sú potrebné na prípravu plnky.
3.
Plech vymastíme maslom a vyhrejeme rúru na 180°C. Potom cesto, ktoré nám odležalo v chladničke vyberieme a rozdelíme ho na 2 diely. Jeden diel vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske. Veľkosť by mala zodpovedať veľkosti plechu a prenesieme ho naň. Na cesto rovnomerne rozotrieme plnku a zakryjeme druhým dielom vyvaľkaného cesta. Potom koláč popicháme vidličkou a necháme ho piecť pol hodinu. Pred podávaním ho posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.