Pikantný koláč s hruškami
10
porcií
110
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
2
dl
múka
prášok do pečiva
2
PL
krupicový cukor
2
PL
studená voda
75
g
maslo
Plnka
2
ks
hrušky
2
ks
vajce
100
g
marcipán
citrónová kôra
Ďalej
3
ks
ružové korenie
postup
1.
Na kúsky nakrájame maslo a zapracujeme ho do preosiatej múky s práškom do pečiva. Pridáme cukor a pomiešame, aby vznikla posýpka. Prilejeme vodu a spracujeme cesto. Dobré je použiť kuchynský robot. Potom cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme ho na štvrť hodinku do chladničky.
2.
Plnka: Nahrubo nastrúhame marcipán, kôru z 1/2 citróna nastrúhame na jemno, olúpeme hrušky a nakrájame ich na kocky. Vajcia vyšľaháme a vmiešame do nich marcipán, hrušky a kôru.
3.
Cesto môžeme vyvaľkať alebo ho popritláčame ku dnu nevymazanej formy (priemer 24 cm). Na cesto rozložíme plnku a vrch posypeme ružovým korením.
4.
Takto pripravený koláč pečieme pri teplote 200°C v strednej časti rúry.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.