Kurča na indický spôsob
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1000
g
kurča
80
g
maslo
40
g
cibuľa
4
g
kari
10
g
hladká múka
2
dl
smotana na šľahanie
100
g
jablko
soľ
4
dl
vývar
postup
1.
Očistené, umyté a osušené kurča rozdelíme na štvrťky, osolíme a z oboch strán opečieme na masle do zlata. Na masle po opekaní opražíme do hneda cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme karí a pod pokrývkou udusíme do mäkka. Počas dusenia podľa potreby dolievame vývar. Tesne pred dodusením pridáme postrúhané jablká. Udusené porcie kurčaťa vyberieme zo šťavy, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, zalejeme vlažným vývarom, dôkladne premiešame a dobre prevaríme. Hotovú omáčku precedíme a zjemníme smotanou.
2.
Ako prílohu podávame dusenú ryžu s karí a zeleninové šaláty.
Podobné recepty
V rebríčku najobľúbenejších špecialít dosiahla popredné miesto delikatesa našich susedov. Ako sa umiestnili slovenské jedlá? Ukázali sme chrbát aj takým dobrotám ako ravioli či germknödel
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk