Cesnakové morčacie stehno
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1000
g
morčacie stehno
150
g
údená slanina
soľ
biele mleté korenie
2
dl
sladká smotana
2
strúčiky
cesnaku
Dusená zelenina
2
ks
cibuľa
70
g
údená slanina
3
ks
mrkva
500
g
kel
soľ
biele mleté korenie
1
PL
vegeta
2
dl
zeleninový bujón
postup
1.
Dusená zelenina: Cibuľu očistíme, nakrájame na plátky, mrkvu na kolieska, kel zbavíme hlubu a nakrájame na kocky. Slaninu nakrájame na kocky, rozškvaríme, pridáme cibuľu, zeleninu, opražíme, posolíme, okoreníme, posypeme vegetou, zalejeme bujónom, prikryjeme a 30 minút dusíme.
2.
Mäso umyjeme, vykostíme, posolíme, okoreníme a obložíme plátkami slaniny.
3.
Vložíme do pekáča, zalejeme 4 dl vody, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 90 minút.
4.
Potom pekáč odkryjeme, z mäsa odstránime slaninu, polejeme smotanou rozšľahanou so soľou a pretlačeným cesnakom, vložíme späť do rúry a upečieme dochrumkava. Počas pečenia často polievame šťavou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.