Štrúdľa s jablkami a strúhankou
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
200
g
hladká múka
60
g
Hera
1
ks
vajce
1/2
dl
mlieko
1
KL
ocot
trochu
soľ
trochu
olej
Plnka
500
g
jablko
2,5
dl
strúhanka
1
balíček
vanilka
podľa chuti
kryštálový cukor
podľa chuti
mletá škorica
postup
1.
Z múky, hery, vajec, mlieka, octu a soli si vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na 3 časti. Každé cestíčko rozvaľkáme na tenko.
2.
Strúhanku si opečieme na troche oleja do zlatista a necháme ju vychladnúť. Jabĺčka zbavíme jadierok a nastrúhame na hrubšie. Ak sú veľmi šťavnaté, trošku šťavy z nich vytlačíme.
3.
Začneme plniť. Cesto posypeme opečenou strúhankou. Navrstvíme strúhané jablká, posypeme cukrom, vanilkou, škoricou a zase posypeme strúhankou. Štrúdľu zvinieme a prenesieme na vymastený plech. Povrch potrieme olejom a dáme piecť.
4.
Podávame posypanú práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Babulka737
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.