Pridať recept

Talianska fazuľová polievka

ingrediencie

250 g
biela fazuľa
50 g
ryža
1 PL
paradajkový pretlak
70 g
údený bôčik
1 PL
olej
1 kocka
bujón masox
podľa chuti
soľ
1 zväzok
petržlenová vňať

postup

1.
Fazuľu namočíme večer do litra vody. Na druhý deň ju uvaríme vo vode, do ktorej sme pridali masoxovú kocku. Potom polovicu fazule vyberieme a s trochou nálevu ju rozmixujeme alebo prepasírujeme a dáme naspäť do polievky.
 
2.
Pridáme paradajkový pretlak a ryžu, ktorú uvaríme domäkka. Na oleji opečieme údený bôčik nakrájaný na malé kocky, primiešame posekanú petržlenovú vňať, podlejeme vodou a pridáme do polievky. Všetko chvíľu povaríme a podľa potreby dosolíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fazuľové muffiny
Fazuľa v dezertoch? Vyskúšajte zdravšiu alternatívu pečenia
Pri predstave pridania fazule do sladkých receptov sa možno niektorí z vás zdesia. No nikdy sa netreba báť...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...