Dobrý metrový koláč
2
porcie
100
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus
260
g
hladká múka
4
ks
vajce
260
g
cukor
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
10
PL
olej
8
PL
voda
1
PL
kakao
Plnka
2
ks
Zlatý klas
1/2
liter
mlieko
250
g
maslo
1/2
ml
rum
200
g
práškový cukor
Poleva
200
g
čokoláda
50
g
stužený tuk
postup
1.
Všetky suroviny (okrem kakaa) na korpus zmiešame mixérom dohromady.
2.
Formu si natrieme olejom a vysypeme hrubou múkou. Potom tam nalejeme polku z pripraveného cesta a dáme piecť na 180°C asi 30-40 minút. Kontrolujeme špajľou, ak sa cesto nepriliepa, je upečené.
3.
Do druhej polovičky zamiešame kakao a taktiež dáme piecť.
4.
Keď sú obidva korpusy upečené, vyklopíme ich z foriem a necháme vychladnúť.
5.
Plnka: z 1/2 l mlieka si uvarime puding (použijeme obidva pudingy), maslo si vymiešame s cukrom. Vychladnutý puding zmiešame spolu s vymiešaným maslom. Pridáme rum a dobre vyšľaháme.
6.
Keď máme všetko hotové, korpusy si nakrájame na plátky asi 1 cm hrubé, z každého rovnako.
7.
Potom ich ukladáme striedavo a natierame plnkou. Keď je všetko spojené, koláč si natrieme plnkou aj zvrchu.
8.
Čokoládu si roztopíme nad parou a polejeme koláč. Dáme do chladničky na 1 hodinu stuhnúť.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.