Jahodový džem s vanilkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
jahody
500
g
Korunný cukor želírovací
0,1
litrov
voda
1
ks
vanilkový struk
postup
1.
Jahody umyjeme a necháme uschnúť na sitku, potom otrháme stopky a lístky. Takto pripravené ich zmiešame s Korunným cukrom želírovacím 2:1 a pridáme vodu.
2.
Vanilkový struk pozdĺžne rozrežme, špičkou noža vyberieme semienka a pridáme ich do zmesi. Struk pridáme tiež, ale pred plnením do fliaš ho z džemu vytiahneme.
3.
Všetko privedieme k varu a sprudka varíme 4-8 minút. Džem plníme do pohárov ešte za horúca. Pozor! Jahody sa nesmú úplne rozpadnúť!
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.