Pridať recept

Výborný koláč s kokosovým snehom

ingrediencie

200 g
zmäknuté maslo
180 g
trstinový cukor
20 g
vanilkový cukor
2 KL
sušená citrónová kôra
4 ks
vaječný žĺtok
230 g
hladká múka
3 KL
kypriaci prášok do pečiva
2 PL
a pol lyžice mlieko
5 PL
marhuľový džem

Sneh

4 ks
vaječné bielky
150 g
trstinový cukor
200 g
strúhaný kokos
štipiek
soľ

postup

1.
Šlahačom si vyšľaháme maslo, pridáme oba cukre - prešlaháme. Po jednom zašlahávame žĺtky. Metličkou primiešame citrónovu kôru. Múku si zmiešame s kypriacim práškom a postupne, na striedačku s mliekom ju presitkujeme k zmesy. Plech si vymastíme maslom a vysypeme kokosom (môže byť i múkou) a rovnomerne do neho rozotrieme cesto - dáme piecť na 180stupňov na 20minút. Vyberieme z rúry a necháme trošku vychladnúť (takých 10 -13minút). Na ešte teplý korpus rozotrieme džem.
 
2.
Bielky si so vyšlaháme do tuha so soľou. Prišľaháme cukor. Do tuhého snehu opatrne primiešame kokos (tak, aby sme si sneh úplne neubili). Nanesieme na korpus potretý džemom a dáme ešte zapiecť na 15-20 minút (do zlatohneda, teplotu nemeníme).
3.
Tip: Komu je málo sladké, môže si predsa len ešte pridať z cukru (v pôvodnom recepte bolo v ceste použité 200g cukru, rovnako aj v snehu) alebo si ešte vychladnutý koláč dozdobiť roztopenou čokoládou (75g čokolády na varenie si roztopíme vo vodnom kúpeli s 20g tuku).
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať