FOTORECEPT: Nutelový kvet
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
180
ml
vlažné mlieko
1
ks
vajce
50
g
rozpustené maslo
1/2
ks
čerstvé droždie
450
g
hladká múka špeciál
nutela
2
PL
kryštálový cukor
1
ČL
soľ
postup
Cesto jemné a veľmi chutnučky koláč.
1.
Do vlažného mlieka pridám cukor,rozmrvím droždie,pridám vajce a roztopené maslo a nechám droždie napučať.
2.
Po napučaní droždia pridám preosiatú múku a soľ a zamiesím cesto.
3.
Cesto si vyložím na jemne pomúčenú dosku a cesto prehnetiem na hladko.Malo by byť jemné vláčne.Cesto rozrežem na 4 častí,
6.
a každé rozvaľkám do kruhu.Kruh by mal byť v šírke plechu.
7.
Prvé,druhé a tretie cesto potriem mäkkou nutelou a ukladám na seba.
8.
Naplnené cesto je dobré preložiť na pomastený plech,do stredu položiť pohár a rozkrojiť na 16 častí.
10.
Koláč potrieť maslom,alebo žltkom a nechať podkysnúť,kým sa rúra nahreje.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.