Cestovinový šalát s kari korením
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
balíček
cestoviny fusilli
1
konzerva
sterilizovaná kukurica
1
konzerva
sterilizovaný hrášok
1
ks
tavený syr v črievku
100
g
syr tvrdý údený, môže byť aj neúdený
1
téglik
kyslá smotana alebo jogurt
2
PL
majonéza
1/2
ČL
kari korenie
mleté čierne korenie
soľ
postup
Tento šalát je vhodný ako príloha k mäsu, rybám, najčastejšie to robievam k vyprážaným rezňom, prípadne môže sa podávať aj samotný.
1.
Cestoviny uvaríme (po scedení je najlepšie pokvapkať ich trochou olivového oleja) a preložíme do nádoby, v ktorej budeme robiť šalát. Syr si nastrúhame nahrubo a so všetkými ostatnými ingredienciami pridáme k cestovinám.
2.
Osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti a všetko spolu dobre premiešame. Necháme odležať 2-3 hodiny na chladnom mieste alebo v chladničke aby chute navzájom prešli.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.