Pridať recept

Jahody v čokoládovej omáčke

ingrediencie

400 g
čerstvé jahody
4 PL
griotka
250 ml
smotana na šľahanie
100 ml
mlieko
1 balíček
vanilkový cukor
1 KL
škrob
1 ks
žĺtok
80 g
čokoláda na varenie

postup

1.
Jahody umyjeme a očistíme, rozdelíme ich do pohárov, zalejeme griotkou a odložíme do chladničky. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku.
 
2.
Medzitým si v mlieku rozmiešame vanilkový cukor, škrob a na menšie kúsky rozlámanú čokoládu. Zmes na miernom ohni zahrejeme a vymiešame hladkú omáčku. Žĺtok vymiešame s lyžicou mlieka a za stáleho miešania vlejeme do čokoládovej omáčky.
3.
Jahody zalejeme čokoládovou omáčkou a na vrch dáme kopec šľahačky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať