Tradičná vianočka recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Tradičná vianočka , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 28.11.2021
Kategória receptu: České, Dobroty, Múčnik, Pečivo, Pre deti, Raňajky, Slovenské, Vianoce
Podobné recepty ako tento v sekcii: raňajky, vianočka
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Tradičná vianočka
- cesto 15 dkg masť
- 2 ks žĺtok
- 1 kg hladká múka
- 10 dkg mandle lúpané
- 1 balíček hrozienka
- 5 dkg maslo
- 1 ks vanilkový cukor
- 5 dkg droždie
- 5 dl mlieko
- 0 ks 1/2 muškátový oriešok (strúhaný)
- 1 dkg soľ
- 20 dkg cukor múčka
Postup prípravy receptu Tradičná vianočka
Vytvoríme si kvások z trošky múky, mlieka a cukru.
V mise si zmiešame všetky suroviny na cesto okrem mandlí a hrozienok. Pridáme kvások, mlieko a rozpustené vlažné maslo s masťou. Z tohto vypracujeme cesto, do ktorého ku koncu vmiešame aj hrozienka a časť mandlí. Dáme prikryté kysnúť.
Podľa toho koľko budeme robiť vrkočov, si urobíme dielov. Z nich vytvarujeme guličky, ktoré dáme opäť as na 30 minút kysnúť. Z nich potom vyvaľkáme vrkoče, z ktorých upletieme vianočku a znova necháme kysnúť.
Vianočku potierame rozšľahaným vajcom a posypeme posekanými mandľami.
Vložíme do predhriatej rúry na 200 °C. Asi po 5 minútach stiahneme na 180 ° C a pečieme do požadovanej farby, približne hodinu.
Hotovú vianočku zdobíme práškovým cukrom.
Podobné recepty ako je Tradičná vianočka
Lokše recept
Slovenská klasika, ktorá sa nám nikdy neomrzí. To sú naše skvelé lokše. Môž...
Kysnutý žemľový knedlík v domácej pekárni recept
Jednoduchý recept na žemľové knedle pripravené v domácej pekárni. Vajcia...
Pórová polievka so zemiakmi recept
Ošúpané zemiaky si nakrájame na kocky a očistený pór nakrájame na kolieska....
Domáci mandľový likér recept
V hrnci s vodou dáme variť plechovky so salkom po dobu 2hodín, kedy nám mlieko skaramelizuje. Plechovky nijako nederavíme ani neotvárame. Varíme na veľmi slabom plameni. Potom...
Červená kapusta sterilizovaná recept
Na zimu pripravená zavarená červená kapusta je skvelá voľba. Podávaná k peč...
Zapečené papriky s nivou recept
Jednoduchý hlavný chod či predjedlo. Rozpolíme papriky, vyčistíme a vypl...
Kulajda s vajcami recept
Olúpeme si zemiaky, na kocky nakrájame a dáme variť v osolenej vode. Pridám...
Francúzsky toast recept
Plátky toastového chleba natrieme zľahka maslom. Polovicu z nich posypeme n...
Hlávkový šalát so zelenou cibuľkou recept
Osviežujúci šalát si pripravíme veľmi jednoducho a rýchlo. V lete nám určit...