Talianská Minestrone polievka recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Talianská Minestrone polievka , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 16.03.2021
Kategória receptu: Polievky, Pre deti, Predjedlo, Talianske, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: předkrm, Talianská kuchyňa, zeleninové jedlo
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Talianská Minestrone polievka
- 100 g cuketa
- 50 ml olivový olej
- 60 g maslo
- 80 g špagety
- 100 g kôra z parmezánu
- 100 g fazuľky
- 60 g anglická slanina
- 2 ks zeler
- 2 lyžice paradajkový pretlak
- 1 zväzok čerstvá bazalka
- 100 g paradajka
- 3 ks cibuľa
- 2 ks zemiaky
- 3 strúčiky cesnak
- 2 ks mrkva
- 1,5 l zeleninový vývar
- na ozdobu strúhaný parmezán
- podľa chuti korenie
- soľ
Postup prípravy receptu Talianská Minestrone polievka
Nadrobno si nakrájame olúpané zemiaky, zeler, mrkvu, cukety, cibuľu a cesnak, k tomu potom ešte paradajky a fazuľky.
Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo a olej. Na nich potom opekáme asi 3 minúty na drobnejšie nakrájanú slaninu. K tomu pridáme cibuľu s cesnakom a ďalšie 2minútky opekáme. K tomu potom pridáme zemiaky, mrkvu a zeler a ďalšie 3minútky opekáme a miešame. Ďalej pridáme fazuľky a aj teraz pár minútok opekáme. Pridáme cukety a opäť rovnaký postup. Takto hrniec prikryjeme a nechávame podusiť.
Po asi 20 minútach zmes podlejeme vývarom, k tomu pridáme pretlak a paradajky, bazalku a kôru z parmezánu. Podľa chuti potom okoreníme, osolíme. Polievku privedieme do varu, teplotu znížime a ešte asi pol hodiny na miernom ohni povaríme. Polievku si odstavíme a vyberieme parmezánovú kôru.
Potom do nej nalámeme špagety a necháme ich v polievke asi 10 minút variť.
Naliatu minestrone polievku v tanieroch zdobíme postrúhaným parmezánom.
Podobné recepty ako je Talianská Minestrone polievka
Hermelínová nátierka recept
Táto nátierka je veľmi jednoduchá a dobrá. Vajíčka uvarené natvrdo, cibu...
Talianská Minestrone polievka recept
Nadrobno si nakrájame olúpané zemiaky, zeler, mrkvu, cukety, cibuľu a cesnak, k tomu potom ešte paradajky a fazuľky. Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo a olej. Na nich pot...
Špagety s hokaido omáčkou recept
V posledných rokoch sa teší veľkej obľube tekvica hokaido. Skúšame ju pripr...
Marokánky recept
V hrnci s mliekom rozmiešame múku, cukor a maslo. Postupne privedieme k var...
Kapustnica s údeným mäsom recept
K Vianociam neodmysliteľne patrí kapustnica. Bez nej si štedrovečernú večer...
Orechové ďatelinky recept
Rýchlovka pečivo. Strúhanku zmiešame s cukrom, vajcom a orechmi. Vymiesi...
Šošovicový šalát recept
Začneme prepláchnutím šošovice, ktorú potom namočíme. Olúpeme mrkvu na koli...
Špagetti carbonara recept
Neskutočne chutné ako z reštaurácie, také sú naše špagetti carbonara. Pripr...
Toasty s paradajkami recept
Vezmeme nakrájané plátky veky alebo sendvičový chlieb a pokropíme bielym vínom. Vo vriacej vode si sparíme rajčiny, olúpeme, nakrájame. Na panvici si rozpálime trošku ol...