Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Talianská Minestrone polievka recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Talianská Minestrone polievka , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 16.03.2021
Kategória receptu: Polievky, Pre deti, Predjedlo, Talianske, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: předkrm, Talianská kuchyňa, zeleninové jedlo

Hodnotenie receptu:


Potrebné ingrediencie receptu Talianská Minestrone polievka

  • 100 g cuketa
  • 50 ml olivový olej
  • 60 g maslo
  • 80 g špagety
  • 100 g kôra z parmezánu
  • 100 g fazuľky
  • 60 g anglická slanina
  • 2 ks zeler
  • 2 lyžice paradajkový pretlak
  • 1 zväzok čerstvá bazalka
  • 100 g paradajka
  • 3 ks cibuľa
  • 2 ks zemiaky
  • 3 strúčiky cesnak
  • 2 ks mrkva
  • 1,5 l zeleninový vývar
  • na ozdobu strúhaný parmezán
  • podľa chuti korenie
  • soľ

Postup prípravy receptu Talianská Minestrone polievka

Nadrobno si nakrájame olúpané zemiaky, zeler, mrkvu, cukety, cibuľu a cesnak, k tomu potom ešte paradajky a fazuľky.

Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo a olej. Na nich potom opekáme asi 3 minúty na drobnejšie nakrájanú slaninu. K tomu pridáme cibuľu s cesnakom a ďalšie 2minútky opekáme. K tomu potom pridáme zemiaky, mrkvu a zeler a ďalšie 3minútky opekáme a miešame. Ďalej pridáme fazuľky a aj teraz pár minútok opekáme. Pridáme cukety a opäť rovnaký postup. Takto hrniec prikryjeme a nechávame podusiť.

Po asi 20 minútach zmes podlejeme vývarom, k tomu pridáme pretlak a paradajky, bazalku a kôru z parmezánu. Podľa chuti potom okoreníme, osolíme. Polievku privedieme do varu, teplotu znížime a ešte asi pol hodiny na miernom ohni povaríme. Polievku si odstavíme a vyberieme parmezánovú kôru.

Potom do nej nalámeme špagety a necháme ich v polievke asi 10 minút variť.

Naliatu minestrone polievku v tanieroch zdobíme postrúhaným parmezánom.

Podobné recepty ako je Talianská Minestrone polievka


Hermelínová nátierka recept

Hermelínová nátierka recept

Táto nátierka je veľmi jednoduchá a dobrá. Vajíčka uvarené natvrdo, cibu...

Talianská Minestrone polievka recept

Nadrobno si nakrájame olúpané zemiaky, zeler, mrkvu, cukety, cibuľu a cesnak, k tomu potom ešte paradajky a fazuľky. Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo a olej. Na nich pot...

Špagety s hokaido omáčkou recept

Špagety s hokaido omáčkou recept

V posledných rokoch sa teší veľkej obľube tekvica hokaido. Skúšame ju pripr...

Marokánky recept

Marokánky recept

V hrnci s mliekom rozmiešame múku, cukor a maslo. Postupne privedieme k var...

Kapustnica s údeným mäsom recept

Kapustnica s údeným mäsom recept

K Vianociam neodmysliteľne patrí kapustnica. Bez nej si štedrovečernú večer...

Orechové ďatelinky recept

Orechové ďatelinky recept

Rýchlovka pečivo. Strúhanku zmiešame s cukrom, vajcom a orechmi. Vymiesi...

Šošovicový šalát recept

Šošovicový šalát recept

Začneme prepláchnutím šošovice, ktorú potom namočíme. Olúpeme mrkvu na koli...

Špagetti carbonara recept

Špagetti carbonara recept

Neskutočne chutné ako z reštaurácie, také sú naše špagetti carbonara. Pripr...

Toasty s paradajkami recept

Vezmeme nakrájané plátky veky alebo sendvičový chlieb a pokropíme bielym vínom. Vo vriacej vode si sparíme rajčiny, olúpeme, nakrájame. Na panvici si rozpálime trošku ol...