Recept na jedlo , ktoré chcete uvariť a ochutnať

Ruský boršč recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Ruský boršč , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 15.11.2021
Kategória receptu: Bravčové, Hlavné jedlo, Hovädzie, Polievky, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: červená repa, ruská kuchyňa

Hodnotenie receptu: 3/3 hvězdiček Zlé Dobré Výborné

Potrebné ingrediencie receptu Ruský boršč

  • 25 dkg hovädzie mäso
  • 5 ks nové korenie
  • 25 dkg bravčové mäso
  • 15 dkg kuracie mäso
  • 2 ks bobkový list
  • 1 ks červená repa
  • 2 ks cibuľa
  • 2ks mrkva
  • 10 ks celé korenie
  • 5 ks klinčeky
  • 2 ks polievkové kosti
  • 1 plechovka paradajkový pretlak
  • 2 ks ostrejšia klobása
  • Na dekoráciu kyslá smotana
  • petržlenová vňať
  • kôpor

Postup prípravy receptu Ruský boršč

 

Do hrnca vložíme polievkové kosti a všetko pripravené mäso. K tomu pridáme nové korenie, celé korenie, bobkový list a klinčeky. Toto všetko zalejeme vodou. Povaríme kým nám mäso nezmäkne.

Medzitým si umyjeme červenú repu a dáme variť. Opäť kým nám nezmäkne.

V hrnci si rozohrejeme maslo, na ktorom si osmažíme na kocky nakrájanú cibuľku. Na to pridáme nastrúhanú mrkvu a po chvíľke vyprážania zalejeme už pripraveným vývarom z mäsa a kostí. K tomu potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a na rezance nakrájanú kapustu. Asi tak po 15 minútach varenia, pridáme olúpanú, nastrúhanú červenú repu, s paradajkovým pretlakom, prelisovaný cesnak a na kolieska nakrájanú klobásu a všetko uvarené mäso. Kosti vyhodíme.

Dosolíme, dosladíme podľa svojej chuti.

Necháme ešte asi 3 minúty povariť.

Klasický boršč sa podáva s kyslou smotanou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a kôprom.

Podobné recepty ako je Ruský boršč


Gulášová polievka z mletého mäsa recept

Gulášová polievka z mletého mäsa recept

Polievka, ktorá zasýti rovnako ako hlavný chod. Na polmesiačiky nakrájam...

Výborná tekvicová polievka recept

Výborná tekvicová polievka recept

Výborná tekvicová polievka vhodná aj pre vegetariánov. Olúpanú cibuľu na...

Kulajda s vajcami recept

Kulajda s vajcami recept

Olúpeme si zemiaky, na kocky nakrájame a dáme variť v osolenej vode. Pridám...

Omáčka na špagety recept

Začneme s cibuľou, ktorú olúpeme a najemno nakrájame. Na kocky si nakrájame salámu, môžeme pridať aj slaninu. Olúpeme aj cesnak a prelisujeme. Na panvici si na rozpálenom o...

Hubová zemiaková polievka recept

Na sucho si orestujeme niekoľko plátkov slaniny (podľa podávaných porcií), ktoré si necháme bokom až bude polievka hotová. Výpek zo slaniny môžeme naliať do nej. Pripravíme...

Mäsové šatôčky recept

Mäsové šatôčky recept

Vezmeme si lístkové cesto, rozvaľkáme ho a nakrájame na štvorčeky, ktoré po...

Cestovinový šalát s kuracím mäsom recept

Cestovinový šalát s kuracím mäsom recept

Ľahký cestovinový šalát so smotanovou zálievkou. Kuracie prsia nakrájame...

Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou recept

Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou recept

Predjedlo pochádzajúce z Luxemburska. Recept je pre 4 osoby Po opláchnut...

Kelový mozoček recept

Kelový mozoček recept

Umyjeme kel a rozkrojíme na štvrtky. V hrnci dáme variť vodu, osolíme a štv...