Pravé žĺtkové venčeky recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Pravé žĺtkové venčeky , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 26.02.2014
Kategória receptu: Dezerty, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: dezert, múčnik, slovenská kuchyňa, vegetariánský recept
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Pravé žĺtkové venčeky
- 500 ml mlieko
- 14 dkg hladká múka
- 15 dkg maslo
- 12 dkg cukor krupica
- 4 lyžice rum
- 2 ks vanilkový pudingový prášok
- 4 ks vajcia
- 3 ks vanilkový cukor
- 15 dkg cukor múčka
- 2 lyžice horúce mlieko
- 1 lyžica rum
- 1 štipka soľ
- 250 ml voda
- 90 g tuk
Postup prípravy receptu Pravé žĺtkové venčeky
Venčeky sa robia z odpaľovaného cesta. Recept je jednoduchý a môže ho urobiť každý. Do hrnca dáme variť vodu so soľou a tukom. Vodu privedieme k bodu varu, prisypeme múku a za stáleho miešania povaríme 5 minút. Cesto za občasného miešania necháme vychladnúť. Zhotovené cesto dáme do vrecka na zdobenie tort. Na plech s papierom na pečenie robíme venčeky z odpaľovaného cesta. Pripravené venčeky pečieme na 170 ° C asi 20 minút. Upečené venčeky necháme vychladnúť. Medzi tým si pripravíme krém. Maslo musíme nechať zmäknúť. Z mlieka, pudingového prášku a cukru urobíme puding a za stáleho miešania necháme vychladnúť. Do zmäknutého masla zašľaháme po častiach puding. Podľa chuti môžeme pridať rum. Vychladnuté venčeky rozkrojíme a plníme žĺtkovým krémom. Pripravíme si polevu. Cukor, rum a horúce mlieko trieme 10 minút v miske. Venčeky potom polevou prelievame. Hotové žĺtkové venčeky necháme vychladnúť a môžeme servírovať.
Podobné recepty ako je Pravé žĺtkové venčeky
Tradičná bielková poleva recept
Vianočné pečivo, perníčky vždy vyzerajú lepšie ozdobené. S polevou sa môžem...
Lahodná čokoládová torta recept
K popoludňajšej káve, čaju si veľa z nás dopraje niečo sladké. Napríklad la...
Tiramisu s mascarpone recept
Toto je recept na pravé tiramisu s mascarpone. Žĺtka vymiešame s cukrom....
Karfiolový mozoček recept
Očistený karfiol rozoberieme na ružičky. V panvici s rozpáleným olejom dáme smažiť nadrobno nasekanú cibuľku. Vyprážame do zružovenia. Potom zalejeme vodou. Chvíľku povarím...
Brusnicová omáčka recept
Ovocné omáčky k masovým pokrmom sú veľmi zaujímavým spojením chutí. V prípa...
Bravčové plece na šťave recept
Jednoduchý recept, pre začínajúce gazdinky. Klasika, ktorá nikdy nesklame a...
Americké zemiaky po slovensky recept
Najprv si pripravíme omáčku z oleja, sušenú alebo naozaj najemno nasekanú č...
Veľkonočný baranček recept
K veľkonočným sviatkom neodmysliteľne patrí veľkonočný baranček. Každá rodi...
Langoše s kyslou smotanou recept
Veľmi jednoduchá príprava langošov. Do misy pridáme múku, droždie, mliek...