Recept na jedlo , ktoré chcete uvariť a ochutnať

Medovník recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Medovník , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 25.11.2021
Kategória receptu: České, Dezerty, Dobroty, Múčnik, Oslava, Pre deti, Slovenské, Veľká noc, Vianoce
Podobné recepty ako tento v sekcii: medovník

Hodnotenie receptu: 3/3 hvězdiček Zlé Dobré Výborné

Potrebné ingrediencie receptu Medovník

  • krém 250g maslo
  • 1 plechovka salko
  • na obalenie 100g mleté vlašské orechy
  • na ozdobu 15ks vlašské orechy
  • 2 lyžice strúhaná čokoláda
  • na potretie 3 lyžice rum
  • 5 lyžíc prekvapkávaná čierna silná káva
  • na cesto 250g hladká múka
  • 1 ks vajcia
  • 1 lyžica jedlá sóda
  • 30 g maslo
  • 2 lyžice med
  • 100 g cukor múčka

Postup prípravy receptu Medovník

 

Deň vopred si vo vode uvaríme v uzavretej plechovke Salko po dobu asi 2hodín.

Pripravíme si krém zo zmäknutého masla, ktoré šľahačom vyšľaháme do biela a ku ktorému postupne prilievame salko.

Preosejeme si múku a jedlú sódu. Pripravíme si vodný kúpeľ, v ktorom dáme zahriať maslo, med a vajcia s cukrom. K tomu postupne pridávame múku a sódu. Z toho vypracujeme cesto, ktoré potom dáme na približne 1hodinu odležať.

Pripravíme si pomúčenú dosku, na ktorej cesto rozdelíme na 5 dielov, ktoré potom vyvaľkáme do tenkých plátov a podľa tortovej formy vykrajujeme. Z odkrojkov by nám malo ostať cesto  ešte na jeden kus.

Pripravíme si plech na pečenie vyložený papierom na pečenie a do neho vkladáme naše placky. Vkladáme do predhriatej rúry na 180 ° C a pečieme po dobu približne 5 minút.

Až nám pláty vychladnú, tak ich potierame kávou zmiešanou s rumom. Na to potom natierame už hotový maslový krém, rovnako tak aj boky. A takto robíme pri všetkých plátoch, ktoré postupne poukladáme na seba a keď je hotový tak ho posypeme nasekanými orechami a zdobíme celými vlašskými orechami a stred nastrúhanou čokoládou.

Takto hotový medovník si niečím zaťažíme a dáme do chladu na deň odležať.

Podobné recepty ako je Medovník


Taštičky so syrom a šunkou recept

Taštičky so syrom a šunkou recept

Rozvaľkáme si lístkové cesto a to potom nakrájame na štvorce približne 10x1...

Domáce žemličky recept

Domáce žemličky recept

Pečivo s láskou doma upečené. Poďme si to skúsiť. Domáce žemličky. Zmieš...

Linecké s lentilkou recept

Linecké s lentilkou recept

Necháme si povoliť maslo. Preosejeme si múku a práškový cukor, pridáme vani...

Jarné závitky v ryžovom papieri recept

Jarné závitky v ryžovom papieri recept

Uvaríme si ryžu, ktorú si necháme vychladnúť. Oškrabeme mrkvu, očistíme ...

Mäkké medvedie labky recept

Mäkké medvedie labky recept

Umyjeme citrón a z neho si ostrúhame kôru. Orechy pomelieme najemno. Vyberi...

Cuketa zapečená so šunkou recept

Cuketa zapečená so šunkou recept

Všetko si vopred pripravíme. Cuketu si nakrájame na malé kúsky, šunku rovna...

Klasická kôprovka recept

Klasická kôprovka recept

Prebraný kôpor umyjeme a nadrobno nasekáme. V hrnci si rozohrejeme maslo...

Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou recept

Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou recept

Predjedlo pochádzajúce z Luxemburska. Recept je pre 4 osoby Po opláchnut...

Tvarohová nátierka s nivou a cibuľou recept

Tvarohová nátierka s nivou a cibuľou recept

Najemno si nastrúhame nivu, olúpanú cibuľu najemno nakrájame. V miske vy...

Odporúčané recepty


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/jedlo/public_html/lib/foot.php on line 45