Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Medovník recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Medovník , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 25.11.2021
Kategória receptu: České, Dezerty, Dobroty, Múčnik, Oslava, Pre deti, Slovenské, Veľká noc, Vianoce
Podobné recepty ako tento v sekcii: medovník

Hodnotenie receptu:


Potrebné ingrediencie receptu Medovník

  • krém 250g maslo
  • 1 plechovka salko
  • na obalenie 100g mleté vlašské orechy
  • na ozdobu 15ks vlašské orechy
  • 2 lyžice strúhaná čokoláda
  • na potretie 3 lyžice rum
  • 5 lyžíc prekvapkávaná čierna silná káva
  • na cesto 250g hladká múka
  • 1 ks vajcia
  • 1 lyžica jedlá sóda
  • 30 g maslo
  • 2 lyžice med
  • 100 g cukor múčka

Postup prípravy receptu Medovník

 

Deň vopred si vo vode uvaríme v uzavretej plechovke Salko po dobu asi 2hodín.

Pripravíme si krém zo zmäknutého masla, ktoré šľahačom vyšľaháme do biela a ku ktorému postupne prilievame salko.

Preosejeme si múku a jedlú sódu. Pripravíme si vodný kúpeľ, v ktorom dáme zahriať maslo, med a vajcia s cukrom. K tomu postupne pridávame múku a sódu. Z toho vypracujeme cesto, ktoré potom dáme na približne 1hodinu odležať.

Pripravíme si pomúčenú dosku, na ktorej cesto rozdelíme na 5 dielov, ktoré potom vyvaľkáme do tenkých plátov a podľa tortovej formy vykrajujeme. Z odkrojkov by nám malo ostať cesto  ešte na jeden kus.

Pripravíme si plech na pečenie vyložený papierom na pečenie a do neho vkladáme naše placky. Vkladáme do predhriatej rúry na 180 ° C a pečieme po dobu približne 5 minút.

Až nám pláty vychladnú, tak ich potierame kávou zmiešanou s rumom. Na to potom natierame už hotový maslový krém, rovnako tak aj boky. A takto robíme pri všetkých plátoch, ktoré postupne poukladáme na seba a keď je hotový tak ho posypeme nasekanými orechami a zdobíme celými vlašskými orechami a stred nastrúhanou čokoládou.

Takto hotový medovník si niečím zaťažíme a dáme do chladu na deň odležať.

Podobné recepty ako je Medovník


Pečeňová omáčka na slanine recept

Nadrobno nakrájanú slaninu dáme rozpáliť na panvici. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, rascu a opražíme. K tomu pridáme na kocky nakrájanú pečeň, ktorú zľahka opražíme, potom...

Polievka z hlávkovej kapusty recept

Polievka z hlávkovej kapusty recept

Doplniť jedlom veľkú dávku vitamínov, sa hodí v každom ročnom období. Poďme...

Pochúťkový šalát recept

Pochúťkový šalát recept

Do hrnca s olejom pridáme cukor, horčicu, kečup, ocot a worcester. Množstvo...

Čučoriedková poleva recept

Čučoriedková poleva recept

Čučoriedky dáme do hrnca s trochou vody, aby sa nám ponorili, pridáme cukor...

Tiramisu po domácky recept

Tiramisu po domácky recept

Skvelý dezert na oslavu alebo popoludňajšiu desiatu.Pusťme sa do toho. U...

Domáce čokoládové muffiny recept

Domáce čokoládové muffiny recept

Tento recept ocenia ako mamičky, tak aj deti. Poďme do toho. Vajcia, cuk...

Šľahačkové pečivo recept

Šľahačkové pečivo recept

Najskôr si necháme zmäknúť tuk. Ten potom zmiešame a premiesime s múkou. Vm...

Rascová polievka recept

Rascová polievka recept

Úplne obyčajná, lacná, veľmi rýchlo hotová, ale aj tak moja jedna z najobľú...

Hrnčekové knedle recept

Hrnčekové knedle recept

Recept na domáce hrnčekové knedle. Pripravte si tri rovnako veľké hrnčeky....