Recept na jedlo , ktoré chcete uvariť a ochutnať

Medovník recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Medovník , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 25.11.2021
Kategória receptu: České, Dezerty, Dobroty, Múčnik, Oslava, Pre deti, Slovenské, Veľká noc, Vianoce
Podobné recepty ako tento v sekcii: medovník

Hodnotenie receptu: 3/3 hvězdiček Zlé Dobré Výborné

Potrebné ingrediencie receptu Medovník

  • krém 250g maslo
  • 1 plechovka salko
  • na obalenie 100g mleté vlašské orechy
  • na ozdobu 15ks vlašské orechy
  • 2 lyžice strúhaná čokoláda
  • na potretie 3 lyžice rum
  • 5 lyžíc prekvapkávaná čierna silná káva
  • na cesto 250g hladká múka
  • 1 ks vajcia
  • 1 lyžica jedlá sóda
  • 30 g maslo
  • 2 lyžice med
  • 100 g cukor múčka

Postup prípravy receptu Medovník

 

Deň vopred si vo vode uvaríme v uzavretej plechovke Salko po dobu asi 2hodín.

Pripravíme si krém zo zmäknutého masla, ktoré šľahačom vyšľaháme do biela a ku ktorému postupne prilievame salko.

Preosejeme si múku a jedlú sódu. Pripravíme si vodný kúpeľ, v ktorom dáme zahriať maslo, med a vajcia s cukrom. K tomu postupne pridávame múku a sódu. Z toho vypracujeme cesto, ktoré potom dáme na približne 1hodinu odležať.

Pripravíme si pomúčenú dosku, na ktorej cesto rozdelíme na 5 dielov, ktoré potom vyvaľkáme do tenkých plátov a podľa tortovej formy vykrajujeme. Z odkrojkov by nám malo ostať cesto  ešte na jeden kus.

Pripravíme si plech na pečenie vyložený papierom na pečenie a do neho vkladáme naše placky. Vkladáme do predhriatej rúry na 180 ° C a pečieme po dobu približne 5 minút.

Až nám pláty vychladnú, tak ich potierame kávou zmiešanou s rumom. Na to potom natierame už hotový maslový krém, rovnako tak aj boky. A takto robíme pri všetkých plátoch, ktoré postupne poukladáme na seba a keď je hotový tak ho posypeme nasekanými orechami a zdobíme celými vlašskými orechami a stred nastrúhanou čokoládou.

Takto hotový medovník si niečím zaťažíme a dáme do chladu na deň odležať.

Podobné recepty ako je Medovník


Výborné talianske tiramisu z mascarpone recept

Výborné talianske tiramisu z mascarpone recept

Chutný dezert, ktorý poteší všetkých gurmánov. Vezmeme si šľahač a vyšľa...

Rýchly buřtguláš recept

Rýchly buřtguláš recept

Rýchla, chutná večera. A ešte lepší druhý deň. Najprv si olúpeme zemiaky a...

Uhorkový šalát s cibuľou recept

Uhorkový šalát s cibuľou recept

Poďme si urobiť uhorkový šalát s cibuľou. Najskôr si zájdeme na trh alebo ...

Rýchly makovec recept

Rýchly makovec recept

Prášok do pečiva zmiešame v mise s múkou, vanilkovým cukrom, mletým makom, ...

Medový koktail recept

Medový koktail recept

Dezertný alkoholický drinčík. Ak máme shaker, tak použijeme ten, ak nie,...

Špenátová polievka so smotanou recept

Špenátová polievka so smotanou recept

Vyberieme si zmrazený špenát a necháme rozmrznúť. Olúpeme si cibuľu a na...

Hustá zemiaková polievka s vajcami recept

Olúpeme si a na drobno nakrájame cibuľu a cesnak. Olúpané, umyté zemiaky a očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na kocky. Na panvici si rozohrejeme maslo a na ňom si opraží...

Karamel recept

Karamel recept

Do malého hrnca nasypeme cukor a zalejeme ho 2 lyžičkami vody. Začneme vari...

Zemiakový guláš recept

Zemiakový guláš recept

Olúpeme si zemiaky a nakrájame na kúsky. Olúpanú cibuľu potom nakrájame nad...