Recept na jedlo , ktoré chcete uvariť a ochutnať

Medovník recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Medovník , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 25.11.2021
Kategória receptu: České, Dezerty, Dobroty, Múčnik, Oslava, Pre deti, Slovenské, Veľká noc, Vianoce
Podobné recepty ako tento v sekcii: medovník

Hodnotenie receptu: 3/3 hvězdiček Zlé Dobré Výborné

Potrebné ingrediencie receptu Medovník

  • krém 250g maslo
  • 1 plechovka salko
  • na obalenie 100g mleté vlašské orechy
  • na ozdobu 15ks vlašské orechy
  • 2 lyžice strúhaná čokoláda
  • na potretie 3 lyžice rum
  • 5 lyžíc prekvapkávaná čierna silná káva
  • na cesto 250g hladká múka
  • 1 ks vajcia
  • 1 lyžica jedlá sóda
  • 30 g maslo
  • 2 lyžice med
  • 100 g cukor múčka

Postup prípravy receptu Medovník

 

Deň vopred si vo vode uvaríme v uzavretej plechovke Salko po dobu asi 2hodín.

Pripravíme si krém zo zmäknutého masla, ktoré šľahačom vyšľaháme do biela a ku ktorému postupne prilievame salko.

Preosejeme si múku a jedlú sódu. Pripravíme si vodný kúpeľ, v ktorom dáme zahriať maslo, med a vajcia s cukrom. K tomu postupne pridávame múku a sódu. Z toho vypracujeme cesto, ktoré potom dáme na približne 1hodinu odležať.

Pripravíme si pomúčenú dosku, na ktorej cesto rozdelíme na 5 dielov, ktoré potom vyvaľkáme do tenkých plátov a podľa tortovej formy vykrajujeme. Z odkrojkov by nám malo ostať cesto  ešte na jeden kus.

Pripravíme si plech na pečenie vyložený papierom na pečenie a do neho vkladáme naše placky. Vkladáme do predhriatej rúry na 180 ° C a pečieme po dobu približne 5 minút.

Až nám pláty vychladnú, tak ich potierame kávou zmiešanou s rumom. Na to potom natierame už hotový maslový krém, rovnako tak aj boky. A takto robíme pri všetkých plátoch, ktoré postupne poukladáme na seba a keď je hotový tak ho posypeme nasekanými orechami a zdobíme celými vlašskými orechami a stred nastrúhanou čokoládou.

Takto hotový medovník si niečím zaťažíme a dáme do chladu na deň odležať.

Podobné recepty ako je Medovník


Citrusovo-mrkvový džús recept

Nakrájame si na kúsky olúpané citróny, pomaranče a ostrúhané mrkvy. Do hrnca si dáme 2l vody, rozpustíme v nej cukor a pridáme citrusy a mrkvu. Varíme do zmäknutia 1-2hodin...

Banánové snívanie recept

Banánové snívanie recept

  Banánový koktail. Olúpané banány nakrájame a dáme do mixéra sp...

Zaváraný kalerábový šalát recept

Ak máte veľkú úrodu kalerábov, je tu skvelý recept na šalát, ktorý sa hodí k nedeľňajšiemu obedu alebo ako pochúťka na rôzne oslavy. Kaleráb a cuketu nastrúhame na hrubom s...

Škoricové vločky recept

Škoricové vločky recept

Preosejeme si múku s práškovým cukrom, zmiešame s kypriacim práškom a premi...

Hrnčekové knedlíky recept

Hrnčekové knedlíky recept

Z vajec si po rozklepnutí oddelíme žĺtky a bielky. Na malé kocky si nakrája...

Koňakový pohár recept

Koňakový pohár recept

Rozklepneme si vajcia, oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtka vymiešame s cukrom,...

Vaječná tlačenka recept

Vaječná tlačenka recept

Vynikajúca vaječná tlačenka, na ktorej si pochutí každý. Cibuľu, salámu ...

Hermelín v zemiakovom cestíčku recept

Hermelín v zemiakovom cestíčku recept

Nasekáme si petržlenovú vňať, olúpaný cesnak vymiešame so soľou a korením, ...

Srdiečka z lineckého cesta recept

Srdiečka z lineckého cesta recept

Na dosku si pripravíme všetky suroviny. Nakrájaný tuk na plátky jednotlivo ...