Kokosové ježe s rumom recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Kokosové ježe s rumom , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 07.12.2022
Kategória receptu: Dezerty, Dobroty, Koláče, Múčnik, Oslava, Slovenské, Veľká noc, Vianoce
Podobné recepty ako tento v sekcii: vianočné pečenie
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Kokosové ježe s rumom
- Cesto
- 200g cukor práškový
- 300g hladká múka
- 2lyžice med
- 1ks prášok do pečiva
- 2dcl mlieko
- 2dcl olej
- 2ks vajce
- Poleva
- 250g stužený tuk
- 200g práškový cukor
- 1lyžica kakao
- 3lyžice mlieko
- 2lyžice rum
- kokos na obalení
Postup prípravy receptu Kokosové ježe s rumom
U nás sa každoročne na Vianoce pečú kokosové ježe. Dlho vydržia a sú veľmi chutné a jemné. Je to veľmi jednoduchý múčnik vhodný nielen na Vianoce, ale aj na rôzne oslavy.
V mise vymiešame do hladka cukor s maslom a vajíčkom.Pridáme rozpustený, ale vychladnutý med, mlieko a múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do vyhriatej rúry na 170° C a pečieme asi 15-20 minút. Upečené cesto po vychladnutí pokrájame na úzke rezy asi 2x5 cm, alebo kocky.
Kým nám chladne cesto, pripravíme si polevu, v ktorej naše ježe budeme namáčať. Nad parou si rozpustíme stužený tuk, práškový cukor, kakao, mlieko a rum.
Nakrájané ježe namočíme do polevy, obalíme v kokose a necháme stuhnúť.Dobrú chuť.
Podobné recepty ako je Kokosové ježe s rumom
Obľúbená domáca tatárka recept
Zabudli ste kúpiť tatarku? Chystáte grilovanie, zeleninový šalát, rybu aleb...
Bravčová krkovička na prírodno recept
Chutná a šťavnatá bravčová krkovička je u nás naozaj veľmi obľúbená. Toto m...
Krevety s cesnakovou omáčkou recept
Vylúpneme si krevety, na kolieska si nakrájame feferónku, najemno bylinky a...
Škoricové sušienky pre deti recept
Tento recept na škoricové sušienky je vhodný najmä na detské oslavy. Vďaka ...
Zázvorová limonáda recept
V hrnci si dáme variť vodu, pridáme med a miešame pokiaľ sa úplne nerozpust...
Pečená krkovička v celku recept
Krkovička je mäso, ktoré nám po upečení ostane pekne šťavnaté. U nás je veľ...
Bravčové plátky na pive recept
Tenšie plátky bravčového naklepeme a osolíme. Olúpeme cesnak, polovicu z...
Lyžičkový nálev na uhorky recept
Uhorková sezóna je v plnom prúde, a preto všetky gazdinky zavárajú aj uhork...
Toasty s paradajkami recept
Vezmeme nakrájané plátky veky alebo sendvičový chlieb a pokropíme bielym vínom. Vo vriacej vode si sparíme rajčiny, olúpeme, nakrájame. Na panvici si rozpálime trošku ol...