Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Francúzsky toast recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Francúzsky toast , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 27.04.2021
Kategória receptu: Francúzske, Pre deti, Predjedlo, Raňajky, Vegetariánske
Podobné recepty ako tento v sekcii: francúzska kuchyňa, rýchla večera, toast, víkendové raňajky

Hodnotenie receptu:


Recept Francúzsky toast

Potrebné ingrediencie receptu Francúzsky toast

  • 6 plátkov toastový chlieb
  • 6 plátkov tvrdý syr
  • 3 ks vajcia
  • 1 hrsť petržlenová vňať
  • na obalenie korenie
  • 2 ks vajcia
  • 1 lyžica mlieko
  • soľ
  • podľa potreby olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu Francúzsky toast

Plátky toastového chleba natrieme zľahka maslom. Polovicu z nich posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a na ne poukladáme 2 plátky syra a zakryjeme zvyšnými plátkami chleba. V každom z týchto toastov potom uprostred vykrojíme okrúhly otvor.

Pripravené toasty potom namáčame v pripravenej zmesi z rozšľahaného vajca, mlieka, soli a korenia.

Na rozohriatej panvici s olejom potom toasty z jednej strany opečieme, otočíme a do diery v toastoch potom vyklepneme po jednom vajci. Opekáme do doby než sa vajcia urobia. Toast môžeme podľa potreby ešte raz obrátiť.

Toasty podávame s čerstvou zeleninou.

Keď by sme neodolali a chceli mať toast mäsový, tak pridáme plátok údeniny podľa chuti.

Podobné recepty ako je Francúzsky toast


Syrová omáčka s bazalkou recept

Syrová omáčka s bazalkou recept

Do hrnca si nalejeme mlieko, privedieme do varu a potom doň zľahka vmiešame...

Krevety s cesnakovou omáčkou recept

Krevety s cesnakovou omáčkou recept

Vylúpneme si krevety, na kolieska si nakrájame feferónku, najemno bylinky a...

Francúzsky dresing recept

Francúzsky dresing recept

Klasický dresing pre zeleninové šaláty. V miske si rozmiešame olivový ol...

Snehové pusinky recept

Snehové pusinky recept

Pripravíme si bielky, ktoré do tuha vyšľaháme. K tomu potom postupne pridáv...

Babičkine zemiakové knedle recept

Klasická česká príloha k omáčkovým jedlám. V šupke si uvaríme zemiaky, ktoré necháme potom vychladnúť. Vychladené potom olúpeme a strúhame na hrubom strúhadle. S nimi potom...

Indiánky recept

Indiánky recept

Do misy si dáme bielky, cukor a marmeládu. K tomu prilejeme stranou zmiešan...

Morčacie na prírodno recept

Morčacie na prírodno recept

Morčacie prsia sú chuťovo veľmi lahodné, a preto si nevyžadujú žiadne veľké...

Rýchly jahodový kompót recept

Rýchly jahodový kompót recept

Na záhradkách nám dozrievajú jahody, tak si ich poďme pár uskladniť aj na z...

Jemná brokolicová polievka so smotanou recept

Jemná brokolicová polievka so smotanou recept

Najskôr si pripravíme zápražku, z rozohriateho masla a múky. Tú potom zalej...