Domáci perník recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Domáci perník , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 12.11.2014
Kategória receptu: České, Dobroty, Koláče, Múčnik, Pre deti, Slovenské, Veľká noc, Vianoce
Podobné recepty ako tento v sekcii: perník
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Domáci perník
- 1 hrnček mlieka
- 2 ks vajcia
- 1 hrnček polohrubej múky
- 2 lyžice kakaa
- 1/2 hrnčeka olej
- 1 hrnček hladkej múky
- 1/2 pohára marmelády
- 1 hrnček cukru
- 1 balíček prášku do perníka
- podľa potreby múka na vysypanie
- maslo na vymazanie
Postup prípravy receptu Domáci perník
Do väčšej misy dáme hladkú a polohrubú múku, zmiešame s cukrom, kakaom a práškom do perníka.
Potom čo premiešame , pridáme vajcia, mlieko, olej a marmeládu.
Po riadnom premiešaní si pripravíme plech, vymastíme, vysypeme múkou a cesto naň vylejeme. Do predhriatej rúry perník vložíme a asi 30 minút pečieme na 200 °C.
Potom čo dopečiete si môžete perník potrieť nejakou polevou, napr. čokoládovou.
Podobné recepty ako je Domáci perník
Čučoriedková poleva recept
Čučoriedky dáme do hrnca s trochou vody, aby sa nám ponorili, pridáme cukor...
Jednoduchá tekvicová polievka recept
Na výrobu jednoduchá polievka. Na oleji osmažíme najemno nakrájanú cibuľu, k tomu potom pridáme tekvicu a zemiaky nakrájané na kocky. Toto všetko pekne osmažíme. Zmes za...
Orechové rohlíčky so smotanou recept
Slovenské vianočné pečivo. Vezmeme všetky suroviny na cesto, vymiesime h...
Tvarohové šišky recept
Recept na rýchle tvarohové šišky vhodné ako na desiatu, alebo pre nečakanú ...
Vynikajúca karlovarská knedľa recept
Nechcete si pripraviť vynikajúcu karlovarskú knedľu? Nebojte sa a s chuťou ...
Mazanec recept
Mazanec si dáme radi na raňajky alebo k popoludňajšiemu čaju. Do hrnčeka s...
Kelový mozoček recept
Umyjeme kel a rozkrojíme na štvrtky. V hrnci dáme variť vodu, osolíme a štv...
Zemiaky zapečené so smotanou a syrom recept
Zemiaky sa u nás v zime najpoužívanejšie, ako príloha alebo základ hlavného...
Ríbezľový džem bez chémie recept
Leto je čas zberu ovocia. Keď sa ho urodí dostatok nastáva dilema, ako naše...