Celestínske rezance recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Celestínske rezance , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 17.03.2021
Kategória receptu: České, Polievky, Predjedlo, Príloha, Vegetariánske
Podobné recepty ako tento v sekcii: rezance
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Celestínske rezance
- 6 dkg hladká mouka
- 125 ml mléko
- 1 ks vejce
Postup prípravy receptu Celestínske rezance
Pripravíme si múku, vajcia, soľ a mlieko. Z nich si vymiešame cestíčko.
Na panvici si rozpálime olej a naň vlievame cesto, z ktorého takto urobíme tenké placky.
Tieto placky po dosmažení krájame na tenké rezančeky alebo placky zmotáme, takto nakrájame na špirálky a tie môžeme dať ešte na chvíľku smažiť rovnako tak, ako aj tie na rovno nakrájané.
Rezance sa potom používajú do polievok.
Podobné recepty ako je Celestínske rezance
Bobaľky s makom recept
Jedným z obľúbených vianočných chodov sú na východnom Slovensku bobaľky s m...
Cícerový šalát s tuniakom recept
Recept na španielsky teplý šalát pre 3-4 osoby. Deň vopred namočený cíce...
Parížsky šalát recept
Šalát, ktorý bežne nájdete v obchodoch, po domácky. Potom, čo cibuľu olú...
Jahodová spomienka recept
Vezmeme si očistené jahody od stopiek, ktoré si hodíme do mixéra spoločne s...
Cestíčko na obaľovanie recept
Klasické rezne vás už nebavia? Skúste pre zmenu namiesto trojobalu snehové ...
Jemný vanilkový likér recept
Tento recept nám vyjde asi na 3l vianočného likéru. V studenej vode si r...
Šľahačkové pečivo recept
Najskôr si necháme zmäknúť tuk. Ten potom zmiešame a premiesime s múkou. Vm...
Domáce müsli tyčinky recept
Pri miernom plameni a za stáleho miešania rozpustíme med s maslom. K tomu postupne prisypávame cukor. Takto robíme asi tak 5 minút. Potom na chvíľku pridáme teplotu, aby nám z...
Medovník recept
Deň vopred si vo vode uvaríme v uzavretej plechovke Salko po dobu asi 2hodín. Pripravíme si krém zo zmäknutého masla, ktoré šľahačom vyšľaháme do biela a ku ktoré...