Babkina paradajková recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Babkina paradajková , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 22.01.2021
Kategória receptu: České, Hlavné jedlo, Omáčky, Pre deti, Slovenské, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: klasika, omáčka, paradajková, paradajky


Potrebné ingrediencie receptu Babkina paradajková
- 4 lyžičky tymián
- 1 pohár nakladané paradajky
- 3 lyžice hladká múka
- 1 ks paradajkový pretlak
- 1 ks cibuľa
- 4 guličky celé čierne korenie
- 4 guličky nové korenie
- 3 lyžice masť
- 1 téglik smotana na varenie
- 10 kociek cukor
- 2 ks bobkový list
- podľa chuti soľ
- cukor
- ocot
Postup prípravy receptu Babkina paradajková
Paradajková omáčka z nakladaných paradajok.
Olúpeme a necháme odkvapkať naložené paradajky. Nálev z paradajok si ponecháme. Paradajky môžu byť naložené ako domácky, tak aj kupované.
Do hlbšieho hrnca si dáme rozohriať masť a k nemu pridáme 10 lyžičiek cukru. Miešame tak dlho, pokiaľ nám nevznikne karamel. K tomu pridáme paradajky a pomiešame. Pripravte sa na to, že akonáhle ich pridáte, začnú prskať. Tak hneď priklopte.
Po chvíli varenia pridáme najemno nakrájanú cibuľku, tymián, nové korenie, celé korenie a bobkový list. Priklopíme a dusíme pokiaľ všetko nezmäkne. Postupne prilievame nálev z paradajok. Potom čo nám zmäkli paradajky, vyberieme korenie a všetko rozmixujeme, najlepšie ponorným mixérom. Pridávame pretlak a dochucujeme octom, cukrom a soľou. Keby ste používali sladkokyslý nálev z podomácky naložených paradajok, tak netreba dochucovať. V smotane si rozmiešame trošku múky a ako posledné pridávame do babkinej paradajkovej. Podľa potreby poprípade ešte dochutíme.
Podávame s knedľou a mäsom, poprípade plnenými paprikami, ako sme zvyknutí.
Podobné recepty ako je Babkina paradajková
Domáci nakladaný hermelín recept
Vymiešame si cesnak, zmiešame so soľou a paprikou. Rozrežeme pozdĺžne herme...
Syrová cesnačka recept
Cesnačka je výborná ako liek po prepitej noci. Na panvici si rozohrejeme...
Dusená mrkva s hráškom recept
Mrkva je veľmi zdravá zelenina. V kuchyni má mnoho využití. Môžeme ju použi...
Ľahký paradajkový šalát recept
Paradajky sú veľmi zdravé. Môžeme ich konzumovať za studena alebo tepelne u...
Ruský boršč recept
Do hrnca vložíme polievkové kosti a všetko pripravené mäso. K tomu pridáme nové korenie, celé korenie, bobkový list a klinčeky. Toto všetko zalejeme vodou. Povaríme ...
Rýchla domáca želatína recept
Blíži sa narodeninová oslava. Máme upečenú (alebo kúpenú) piškótovú tortu ...
Domáca griotka recept
Pripravíme si dobre vymytý 5l pohár a umyté višne. Do pohára dávame vždy...
Šalát zo stopkového zeleru recept
Po umytí zeleru okrájame konce, olúpeme a nakrájame na kocky. Dáme do mi...
Vínové vykrajovačky recept
Malé, sladké, výborne, vianočné a takto by sa dalo pokračovať ešte dlho s ď...
Odporúčané recepty
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/jedlo/public_html/lib/foot.php on line 45