© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Kurča 65

Pikantné jedlo z indickej kuchyne, ktorého dostalo tento zaujímavý názov podľa roku, v ktorom vznikol recept – 1965. Alebo sa tiež traduje, že do pôvodného receptu sa použilo presne 65 čili papričiek. Kde je pravda, netušíme, ale takto pripravené kurča je fantastické.

Kurča 65 fotogalériaKurča 65 Zdroj: iStockPhoto.com
Príprava
70min
Úprava
10min
Porcie
6
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 1 kg
    kuracie prsia alebo stehná (bez kože a kostí)
  • 2 KL
    soľ
  • 1 PL
    strúhaný zázvor
  • 1 PL
    prelisovaný cesnak
  • 2 KL
    kašmírske čili
  • 1 KL
    mletá sladká paprika
  • 100 g
    biely jogurt
  • 8 PL
    kukuričný škrob
  • 4 PL
    ryžová múka
  • olej na vprážanie
Ešte potrebujeme:
  • 4 PL
    olej
  • 4 strúčiky
    cesnak
  • 3 ks
    zelená čili paprička
  • 1 hrsť
    kari lístky

Postup

  • 1

    Kuracie prsia alebo stehná či ich kombináciu nakrájame na menšie kúsky a vložíme do veľkej misky.

  • 2

    K mäsu pridáme soľ, zázvor, cesnak. čili, papriku a biely jogurt. Všetko spolu premiešame a uložíme do chladu na cca hodinu.

    TIP: Kašmírske čili môžeme nahradiť klasickým mletým čili. Použijeme však menej korenia.

  • 3

    Neskôr k marinovanému mäsu primiešame škrob, múku a všetko premiešame tak, aby sa jednotlivé kúsky obalili v sypkých surovinách.

  • 4

    V panvici zahrejeme dostatok oleja, aby sa doň kúsky ponorili a postupne (po troškách – cca štvrtinách) ich vyprážame do chrumkava (cca 5 minút).

  • 5

    Nakoniec ešte vo veľkej panvici zahrejeme olej, pridáme štvrtiny čili papričiek, nadrobno nasekaný cesnak a lístky kari. Všetko spolu krátko restujeme a pridáme opražené kuracie kúsky. Premiešame a odstavíme.

    TIP: Namiesto kari lístkov môžeme použiť pár bokových listov.

  • 6

    Kurča 65 podávame s dusenou ryžou.

  • 7

    Ďalšie overené recepty z indickej kuchyne nájdete TU!

Bon Appétit
Ohodnoťte recept