Cukor varíme s vodou na miernom ohni 15 - 20 minút, potom vmiešame čokoládu.
Burizónová saláma
Nielen internet, ale tiež väčšina detí je blázon do tohto sladkého receptu.
POSLAŤ RECEPT NA MAIL
Url adresa receptu sa odošle na mail, ktorý zadáte. Ak ste prihlasený, je automaticky
predvyplnený Váš mail.
ZatvoriťIngrediencie
- 170 gkryštálový cukor
- 150 mlvoda
- 50 ghorká čokoláda
- 100 gmaslo
- 250 gmaslové sušienky
- 60 gburizóny
Postup
- 1
- 2
Keď sa čokoláda rozpustí, pridáme maslo a zmes necháme vychladnúť.
- 3
Do hmoty vmiešame podrvené maslové sušienky a potom burizóny (trochu si odložíme na posypanie).
- 4
Na veľký kus potravinárskej fólie navrstvíme zmes a vytvarujeme ju do tvaru tyčinky/salámy. Salámu pevne zabalíme do fólie a necháme cez noc odpočívať v chladničke.
- 5
Pred podávaním rozsypeme na tanier hrsť burizónov a obalíme v nich stuhnutú čoko salámu, ktorú potom podávame nakrájanú na plátky.
- 6
Recept: KIH
Foto: Nagy Anikó
Bon Appétit