© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Nepečený citrónový zákusok s tvarohom a maslovými sušienkami

Jednoduchý, osviežujúci dezert s krásne žltou polevou vás okamžite očarí.

Nepečený citrónový zákusok s tvarohom a maslovými sušienkami fotogalériaNepečený citrónový zákusok s tvarohom a maslovými sušienkami Zdroj: iStockPhoto.com
Príprava
30min
Úprava
0min
Porcie
12
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 24 ks
    maslové sušienky
  • 4 PL
    mlieko
  • 500 g
    jemný tvaroh
  • 100 g
    kyslá smotana
  • 100 g
    práškový cukor
  • 1 ks
    citrón (kôra a šťava)
Poleva:
  • 50 ml
    citrónová šťava
  • 150 ml
    voda
  • 1 PL
    jemný škrob
  • 0.25 KL
    kurkuma
  • 50 g
    kryštálový cukor

Postup

  • 1

    Na dno malého, hlbšieho plechu (22x22 cm) rozložíme polovicu maslových sušienok a pokvapkáme ich dvoma lyžicami mlieka.

  • 2

    Z tvarohu, kyslej smotany, cukru a citrónovej šťavy a strúhanej kôry vymiešame plnku, ktorej polovicu nanesieme na sušienky.

  • 3

    Na plnku poukladáme zvyšok sušienok, ktoré opäť pokvapkáme mliekom a zarovnáme na ne plnku. Takto navrstvený základ zákusku odložíme do chladničky na cca hodinu.

  • 4

    Poleva: v rajnici spolu rozmiešame vodu, citrónovú šťavu, cukor, škrob a kurkumu. Zmes privedieme k varu, a keď zhustne odstavíme ju a za stáleho premiešavanie ju necháme vychladnúť, kým nebude vlažná.

  • 5

    Potom žltú polevu nalejeme a zarovnáme na povrch zákusku a takto odložíme do chladu ešte aspoň na 2 hodiny. Jednotlivé rezy môžeme neskôr ozdobiť zrniečkami granátového jablka a poliať šťavou z nich.

  • 6

    Ďalšie overené recepty na nepečené dezerty nájdete TU!

Bon Appétit
Ohodnoťte recept