© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Najlepšie jablkovo-škoricové muffiny

Overený recept na aromatické muffiny, ktoré potešia najmä v chladných mesiacoch.

Najlepšie jablkovo-škoricové muffiny fotogalériaNajlepšie jablkovo-škoricové muffiny Zdroj: iStockPhoto.com
Príprava
15min
Úprava
25min
Porcie
12
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 220 g
    hladká múka
  • 1 KL
    kypriaci prášok
  • 0.5 KL
    jedlá sóda
  • 1 KL
    mletá škorica
  • 0.5 KL
    mletý zázvor
  • 1 štipka
    soľ
  • 2 ks
    veľké jablko
  • 80 ml
    olej
  • 150 g
    trstinový cukor
  • 120 ml
    mlieko
  • 1 ks
    vajce
  • 2 PL
    citrónová šťava

Postup

  • 1

    Rúru rozohrejeme na 180ºC. Jablká ošúpeme a pokrájame na drobné kocky.

  • 2

    V miske spolu vymiešame sypké suroviny: múku, kypriaci prášok, sódu a primiešame aj škoricu, zázvor a štedrú štipku soli.

  • 3

    V inej veľkej miske premiešame olej, cukor, vajce, mlieko a citrónovú šťavu. Postupne primiešame sypkú zmes a nakoniec do hladkého cesta zamiešame jablkové kúsky.

  • 4

    Cesto potom rozdelíme medzi 12 papierových košíkov, ktoré sme uložili na dno plechu na muffiny a daáme piecť na 180ºc na zhruba 30 minút.

  • 5

    Jablkovo-škoricové muffiny necháme úplne vychladnúť a môžeme podávať.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept