© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Jemný tvarohový koláč s ringlotami

Nadýchaný tvarohový koláč so sladkými ringlotami a sviežou omáčkou s kyslej smotany.

Jemný tvarohový koláč s ringlotami fotogalériaJemný tvarohový koláč s ringlotami Zdroj: iStockPhoto.com
Príprava
20min
Úprava
40min
Porcie
6
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Koláč:
  • 500 g
    hrudkovitý tvaroh
  • 50 g
    rozpustené maslo
  • 3 ks
    vajce
  • 3 PL
    kryštálový cukor
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 3 PL
    detská krupica
  • 200 g
    kyslá smotana
  • 3 ks
    ringloty
  • 2 PL
    práškový cukor
Ešte potrebujeme:
  • 200 g
    kyslá smotana
  • 1 balíček
    vanilkový cukor

Postup

  • 1

    Rúru rozohrejeme na 180ºC a vyššiu zapekaciu misku vymastíme trochou masla a vysypeme krupicou.

  • 2

    Vo väčšej miske roztlačíme tvaroh vidličkou alebo ho rozmixujeme ponorným mixérom a primiešame doň roztopené maslo. Potom pridáme vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom a šľaháme do krémova. Nakoniec do cesta už len zľahka primiešame krupicu a kyslú smotanu.

  • 3

    Cesto zarovnáme do zapekacej misky.

  • 4

    Ringloty prekrojíme na polovice, odkôstkujeme, z oboch strán ich obalíme v práškovom cukre a opatrne položíme na vrch cesta.

  • 5

    Koláč pečieme 40 minút (180ºC), necháme ho vychladnúť na izbovú teplotu a uložíme do chladu na aspoň hodinu.

  • 6

    Neskôr tvarohový koláč pokrájame na rezy, ktoré podávame poliate kyslou smotanou vymiešanou s vanilkovým cukrom.

    Jemný tvarohový koláč s ringlotami Jemný tvarohový koláč s ringlotami Zdroj: iStockPhoto.com
  • 7

    Ďalšie overené recepty na tvarohové koláče nájdete TU!

Bon Appétit
Ohodnoťte recept