© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Šťavnaté čerešňové brownies

Čerešne a čokoláda sú neodolateľnou kombináciou. Preto si celkom určite zamilujete bohaté a vláčne čokoládové brownies, ktoré chutia fantasticky samotné ale tiež odľahčené lyžicou čerstvej šľahačky alebo kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Šťavnaté čerešňové browniesfotogalériaŠťavnaté čerešňové browniesZdroj: iStockPhoto.com
Príprava
20min
Úprava
30min
Porcie
16
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 125 g
    maslo
  • 150 g
    tmavá čokoláda
  • 200 g
    hnedý cukor
  • 50 g
    kakao
  • 100 g
    hladká múka
  • 1 KL
    kypriaci prášok
  • 1 KL
    instantná káva
  • 3 ks
    vajce
  • 200 g
    čerešne
  • 50 g
    mliečna čokoláda

Postup

  • 1

    Tmavú čokoládu, maslo a cukor spolu rozpustíme v rajnici na slabom plameni.

  • 2

    Medzitým si umyjeme, odkôstkujeme a prepolíme čerešne. Štvorcovú formu (22x22 cm) vystelieme papierom na pečenie a rúru rozohrejeme na 180ºC.

  • 3

    Do rozpustenej čokoládovej hmoty primiešame múku, kypriaci prášok, kávu, kakao a všetko spolu premiešame.

  • 4

    Do cesta ešte postupne primiešame rozšľahané vajcia a nakoniec aj čerešne a na kocky nakrájanú mliečnu čokoládu.

  • 5

    Cesto navrstvíme a zarovnéme do formy a čerešňové brownies pečieme zhruba 25 minút (180ºC).

    Šťavnaté čerešňové browniesŠťavnaté čerešňové browniesZdroj: iStockPhoto.com
  • 6

    Ďalšie overené recepty na chutné brownies nájdete TU!

Bon Appétit
Ohodnoťte recept