© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Jahňací vývar s ryžou (Beyran)

Vynikajúca a sýta polievka z tureckej kuchyne.

Jahňací vývar s ryžou (Beyran)fotogalériaJahňací vývar s ryžou (Beyran)Zdroj: iStockPhoto.com
Príprava
10min
Úprava
180min
Porcie
6
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 500 g
    jahňacie lýtko
  • 100 g
    ryža
  • 8 strúčikov
    cesnak
  • 1 PL
    soľ
  • 1 KL
    mleté čierne korenie
  • 3 PL
    maslo
  • 1 PL
    mletá sladká paprika

Postup

  • 1

    Do veľkého hrnca vložíme jahňacie lýtko/lýtka, prilejeme 3 litre vody a mäso na miernom ohni varíme zhruba 2,5 hodiny, kým sa nezačne oddeľovať od kosti. Počas varu lyžicou zbierame penu z povrchu polievky.

  • 2

    Uvarené mäso s kosťami vytiahneme a do vývaru nasypeme premytú ryžu, nadrobno nasekaný cesnak a necháme variť zhruba 20 minút.

  • 3

    Medzitým si oberieme mäso od kostí, vrátime ho do vývaru a polievku ochutíme soľou, korením. Keď je ryža mäkká polievku odstavíme z varu.

  • 4

    Nakoniec v malej rajnici zahrejeme maslo a pár sekúnd v ňom povaríme papriku, ihneď odstavíme.

  • 5

    Paprikovú zápražku zamiešame do polievky a môžeme servírovať.

    V tradičnom Beyrane sa namiesto papriky používajú pálivé čili vločky. Ak máte radi pikantné môžete ich pridať k paprike, prípadne ju úplne nahradiť.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept