© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Paradajková polievka s mrkvou

Zdravá polievka z čerstvej zeleniny, ktorá je vďaka pridanému zázvoru jemne pikantná. V horúcich dňoch príjemne osvieži, v zime zase zahreje.

Paradajková polievka s mrkvou fotogalériaParadajková polievka s mrkvou Zdroj: iStockPhoto.com
Príprava
10min
Úprava
25min
Porcie
3
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 5 ks
    stredne veľké paradajky
  • 2 ks
    veľká mrkva
  • 1 ks
    čerstvý zázvor (2 cm kúsok)
  • 0.25 KL
    kurkuma
  • 2 PL
    olivový olej
  • 3 strúčiky
    cesnak
  • 1 KL
    citrónová šťava
  • podľa chuti
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

  • 1

    Do hrnca nakrájame mrkvu (kolieska), paradajky (kocky) a zázvor (plátky).

  • 2

    Všetko zalejeme vodou, aby bola zelenina ponorená, osolíme, pridáme kurkumu a dáme variť. Varíme do zmäknutia mrkvy i zázvoru.

  • 3

    Medzitým si očistíme cesnak a na doske ho nasekáme nadrobno.

  • 4

    Uvarenú zeleninu rozmixujeme (spolu s vodou) ponorným mixérom alebo v klasickom mixéri.

  • 5

    V inom hrnci alebo v hlbokej panvici zahrejeme olej, pridáme cesnak a restujeme ho zhruba 30 sekúnd. Nad hrniec s cesnakom umiestnime husté sitko a prepasírujeme cez neho rozmixovanú zeleninu.

  • 6

    Paradajkovo-mrkvovú polievku privedieme k varu, ochutíme kvapkou citrónovej alebo limetkovej šťavy, čerstvo zomletým čiernym korením a podľa chuti ešte dosolíme.

  • 7

    Polievku môžeme servírovať s opraženými orechmi (napríklad pistáciami) a čerstvou bazalkou alebo koriandrom.

  • 8

    Ďalšie overené recepty na chutné paradajkové polievky nájdete TU!

Bon Appétit
Ohodnoťte recept