© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Krémová polievka z letnej zeleniny

Cuketa, baklažán, paradajky, mrkva i nové zemiaky v chutnej krémovej polievke.

Krémová polievka z letnej zeleninyfotogalériaKrémová polievka z letnej zeleninyZdroj: iStockPhoto.com
Príprava
15min
Úprava
40min
Porcie
4
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 1 ks
    cuketa
  • 1 ks
    baklažán
  • 2 ks
    stredne veľké paradajky
  • 1 ks
    väčšia cibuľa
  • 1 ks
    veľká mrkva
  • 4 ks
    menšie zemiaky
  • 4 PL
    olivový olej
  • 2 PL
    maslo
  • 1 liter
    voda
  • 2 strúčiky
    cesnak
  • 1 KL
    majoránka
  • 100 ml
    smotana na šľahanie
  • podľa chuti
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

  • 1

    Baklažán, cuketu a paradajky pokrájame na kocky, uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom (2 PL). Pečieme v rúre vyhriatej na 200ºC zhruba 30 minút.

  • 2

    Medzitým si v polievkovom hrnci zahrejeme olej (2 PL), maslo a pridáme nahrubo pokrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita,

  • 3

    K cibuli pridáme na kocky pokrájanú mrkvu a zemiaky. Zeleninu zalejeme vodou (cca liter), pridáme soľ a pod pokrievkou varíme, kým zelenina nezmäkne (15 minút).

  • 4

    Do polievky pridáme upečenú zeleninu a všetko spolu rozmixujeme do hladkého krému.

  • 5

    Ďalej varíme a pridáme prelisovaný cesnak, majorán a nakoniec i deci smotany, aby sme polievku zjemnili. Ochutnáme, prípadne dosolíme a okoreníme a môžeme podávať s ešte s kvapkou smotany.

  • 6

    Ďalšie overené recepty na cuketové polievky nájdete TU!

Bon Appétit
Ohodnoťte recept