© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Tvarohové lievance so slivkovou omáčkou

Perfektné raňajky či sladká večera na prelome leta a jesene.

Tvarohové lievance so slivkovou omáčkou fotogalériaTvarohové lievance so slivkovou omáčkou Zdroj: iStockPhoto.com
Príprava
20min
Úprava
10min
Porcie
4
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Lievance:
  • 500 g
    jemný tvaroh
  • 2 ks
    žĺtok (vajcia M)
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 2 PL
    kryštálový cukor
  • 4 PL
    hladká múka
  • 1 štipka
    soľ
  • trochu
    olej a maslo (1:1)
Omáčka:
  • 8 ks
    slivky
  • 4 PL
    kryštálový cukor
  • 2 PL
    citrónová šťava
  • 0.5 KL
    škorica

Postup

  • 1

    Lievance: v miske spolu zmiešame tvaroh, žĺtky, vanilkový a kryštálový cukor. Do zmesi preosejeme múku, štipku soli a vypracujeme pevnejšie cesto

  • 2

    Z cesta na pomúčenej doske tvarujeme okrúhle lievance o hrúbke asi 2 cm. Každý lievanec by mal byť dobre obalený v múke, než ich dáme do panvice.

  • 3

    Omáčka: čerstvé slivky umyjeme, odkôstkujeme, pokrájame na menšie kúsky a vložíme do rajnice citrónovou šťavou, cukrom a škoricou. Privedieme k varu a varíme, kým sa slivky nezačnú rozpadávať, odstavíme.

  • 4

    Slivkovú omáčku rozmixujeme ponorným mixérom a precedíme cez husté sitko.

  • 5

    Na panvici rozpálime trochu oleja a masla, plameň stiahneme na mierny a lievance opečieme do zlato-hneda z oboch strán.

  • 6

    Horúce tvarohové lievance posypeme práškovým cukrom, prelejeme omáčkou a ihneď servírujeme.

  • 7

    Ďalšie overené recepty na chutné lievance nájdete TU!

Bon Appétit
Ohodnoťte recept