© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Gaštanový koláč s kakaovým korpusom

Krehký kakaový korpus plnený gaštanovo-kávovou náplňou. Delikátny koláč!

Gaštanový koláč s kakaovým korpusom fotogalériaGaštanový koláč s kakaovým korpusom Zdroj: iStockPhoto.com
Príprava
20min
Úprava
45min
Porcie
8
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Cesto:
  • 300 g
    hladká múka
  • 50 g
    kakao
  • 1 KL
    kypriaci prášok
  • 1 štipka
    soľ
  • 100 g
    trstinový cukor
  • 150 g
    maslo
  • 1 ks
    vajce
  • 1 ks
    źĺtok
Plnka :
  • 500 g
    gaštanové pyré sladené
  • 2 ks
    vajce
  • 1 PL
    kukuričný škrob
  • 100 ml
    espresso
  • 50 g
    trstinový cukor
  • 1 KL
    vanilkový extrakt
  • 100 ml
    smotana na šľahanie

Postup

  • 1

    Cesto: v miske spolu premiešame múku, kakao, cukor, kypriaci prášok a soľ.

  • 2

    Pridáme kocky studeného masla, vypracujeme mrveničku a cesto spojíme pridaním vajca a žĺtku.

  • 3

    Vypracujeme celistvé cesto, ktoré uložíme do chladničky na 30 minút.

  • 4

    Medzitým si pripravíme plnku: gaštanové pyré vyšľaháme s cukrom, vajcami, kávou a vanilkovým extraktom, škrobom a nakoniec prilejeme studenú smotanu a šľaháme, kým nezískame krémovú plnku.

  • 5

    Cesto rozvaľkáme priamo na papieri na pečenie do kruhu dostatočne veľkého, aby pokryl dno i boky našej koláčovej formy. Cesto preložíme (aj s papierom) do formy. Rohy papiera odstrihneme a cesto poprepichujeme vidličkou.

  • 6

    Do stredu navrstvíme a zarovnáme plnku, prevísajúce okraje cesta môžeme preložiť cez plnku a koláč dáme piecť do rúry rozohriatej na 180ºC na 40 až 45 minút.

  • 7

    Upečený gaštanový koláč necháme vychladnúť a servírujeme ho poliaty čokoládou alebo poprášený práškovým cukrom.

  • 8

    Ďalšie overené recepty na gaštanové pochúťky nájdete TU!

Bon Appétit
Ohodnoťte recept